• HALLO, IK BEN NIEUW HIER

Heidi Schoonheim

Op dit moment logeer ik nog bij mijn dochter, schoonzoon en kleinzonen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Heidi Schoonheim (60) verloor enkele maanden geleden haar echtgenoot. Ze woonden toen 13 jaar in Herkenbosch midden in de natuur. Daarvoor woonde ze 27 jaar in Swalmen. Na 40 jaar gaat Heidi weer in de stad wonen. Waarom heeft zij deze keus gemaakt?

Waarom ga jij deze week verhuizen?

Heidi: “Ik kon het eigen huis in Roerdalen niet meer betalen na het overlijden van Jan. Daarbij zou ik de grote tuin niet kunnen onderhouden. Maar de belangrijkste reden is toch dat ik daar nooit graag gewoond heb. Wij woonden vrij eenzaam, ik wil liever onder de mensen zijn. Ik heb altijd gedroomd om terug naar Roermond te gaan waar ik geboren ben. Mijn man woonde wel graag in dat huis.”

Hoe verliep de verkoop van het huis?

“Binnen veertien dagen was het huis verkocht. Voor veel mensen is het een aantrekkelijke locatie. Ik heb geluk gehad dat het zo snel is gegaan en het is voor mij een hele zorg minder. Ik heb me onmiddellijk ingeschreven bij diverse woningcorporaties voor een huurappartement.”

Is dat gelukt?

“Wonen Zuid had appartementen voor 55 plussers en 60 plussers. Ik kwam na mijn verjaardag boven aan op de lijst voor 60 plussers. Ik had niet echt een voorkeur voor een bepaalde wijk. Toen kreeg ik meteen een appartement aangeboden, direct achter de oude tunnel. Dat vond ik helemaal geweldig! Deze week verwacht ik de sleutel te krijgen. Ik logeer nu nog bij mijn dochter, schoonzoon en kleinzonen. Ik moet enkele weken overbruggen voor ik kan verhuizen. Gelukkig krijg ik veel hulp van vrienden, familie en oud-collega’s van Jan.”

Beschrijf de flat eens?

“Een aantal jaren geleden zijn de flats gerenoveerd en is er een lift gekomen. Ook kwam er toen een deur in de badkamer naar het balkon. Er zijn drie slaapkamers en een aparte keuken. De huiskamer is mooi groot. Er zijn twee balkons, voor en achter. Het is een prettige buurt en ik ben in één minuut in de stad”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906