• IK WOON...

In een piepklein huisje

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Jos (24) student bedrijfseconomie en zijn vriendin Danny (24) studente Personeel en Arbeid wonen in de Voorstad in een heel klein huisje.

Hoe lang wonen jullie hier?

Danny: ”Zes weken.We wonen pas samen!”

Jos: “Ja, hartstikke leuk.”

Danny:”Er moet wel nog van alles gebeuren aan het huis.Maar dat zijn allemaal kleinigheidjes.”

Is het huis wel altijd bewoond geweest?

Jos:”ja, het is altijd bewoond geweest. Het is een monumentaal pandje uit 1682. Dat staat ook op de gevel. Het is heel mooi gerenoveerd.”

Weten jullie wat hier heel vroeger in heeft gezeten?

Jos: “Ik denk wel diverse winkeltjes in de loop der jaren. Maar dat is misschien weleens leuk om uit te zoeken op het archief van Roermond. De hele geschiedenis van het huis boven water brengen. Ook wie het heeft gebouwd en wie er heeft gewoond. Het huis is een echte bezienswaardigheid. Toeristen maken er vaak foto’s van.”

Hoe bevalt het wonen in dit huis in de Voorstad?

Jos:” Erg goed. Ik vind het een hele leuke buurt. Leuke kroegjes . Het is altijd fijn thuiskomen. Vooral in het weekend hangt hier een fijn sfeertje. Altijd lekker druk. Als je de brug over gaat naar de Roerkade, dan is het ook leuk. Nu met dat nieuwe winkelcenter in de Neerstraat is het helemaal ideaal“

Danny: “ Maar we hebben eigenlijk nooit overlast . Nooit ruzies en zo. Onze vrienden en kennissen wonen hier allemaal in de buurt, dat ids natuurlijkook gezellig”

Dus jullie zijn geen mensen om landelijk te wonen in een afgelegen boerderij?

Danny: “Nou, ik zou wel in een klein boederijtje willen wonen. Met allemaal dieren. Nu nog niet. Maar later?

Jos: “Waar ik nooit zou willen wonen is in een nieuw huis in een nieuwbouwwijk. Nooit!”

Waarom zouden jullie hier weggaan?

Jos: “Het is een erg klein huis. Je komt binnen en je staat meteen in de keuken. Daar achter ligt de badkamer. Dan naar boven, daar is de woonkamer en dáár boven is de slaapkamer. Een beetje onhandig omdat het toilet beneden in de badkamer is. Ik stel me zo voor dat we hier een jaar of drie, vier wonen. Als we dan nog bij elkaar zijn komen er misschien wel kinderen!

Danny:” Dan is het huisje echt te klein. Maar met kinderen wachten we nog even...

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906