• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Virus aflevering 3

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is nu een week geleden dat ik mij afzonderde van de rest van de mensheid. Een week dat ik niemand verwelkomde aan de deur. Een hele week zonder familie, vrienden en kennissen. Vandaag was de eerste dag dat ik niemand sprak in levende live, per telefoon of mail. Zo ziet mijn toekomst er dus uit. Alleen. Ik kan het nog goed hebben. Ik ben graag alleen. Maar niet altijd en dat voel ik al. Ik ben benieuwd wanneer het gaat knellen, de eenzaamheid. Ik begin beter te begrijpen hoe dat voelt. Ik kon me eigenlijk nooit goed voorstellen wat het is om eenzaam te zijn. Ik had nooit ergens last van. Ik ben verwend. Er kwam gedurende de dag altijd wel iemand op bezoek. Altijd van harte welkom. De werkelijkheid begint nu te gloren. Als dit heel lang gaat duren is dat een nagel aan mijn doodskist. Zover is het gelukkig nog niet. Ik verveel me niet en ik heb nog genoeg plannen. Ik wil wat knutselen, veel lezen, tv kijken, mailen en bellen. Mijn huis redelijk schoon houden en lekker voor mezelf koken. Verder schrijf ik aan mijn familiegeschiedenis. Het virus waart rond en verandert levens. Zo'n klein virus en zo gemeen. Ik realiseer me nu steeds meer dat ik een fijn leven had. Dit wordt gegarandeerd minder leuk. Geen fijn gesprekken aan mijn tafel, geen spontane feestjes, geen feest voor mijn verjaardag, bijeenkomsten om samen te filosoferen of te knutselen. Niets om mij op te verheugen. Van de andere kant ook weer een uitdaging. Hoe ga ik deze lege bladzijden invullen?

 

Beste M.W.
Denk daar maar eens diep over na

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906