• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Mooie plannen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Mensen die leuke plannen maken en de fantasie hebben om zich voor te stellen hoe het zou zijn als de plannen uit zouden komen. In je fantasie zijn er geen hobbels of onmogelijke zaken. In je fantasie ben je in de hemel. In het werkelijke leven loop je tegen dingen aan die op het eerste gezicht niet opgelost kunnen worden. Maar er is altijd een of meer alternatieven. Je droom waar maken vergt veel (denk)werk. Maar het voelt niet als werk maar als uitdaging. Vrienden van mij denken er aan om op een zeewaardig schip te gaan wonen en mooie reizen te maken. Alleen even bedenken hoe het dan met het werk moet. Ergens hutje mutje in een haven in Nederland liggen is niet de bedoeling. Een huis kopen met de boot voor de deur, kan ook natuurlijk. Andere vrienden willen naar Zweden of Denemarken verhuizen om daar te gaan boeren. Ze hebben ervaring met boeren. Dat scheelt. Daarnaast een B&B. Ook dromen ze van vijf kinderen. Ze zijn nu goed op weg met op dit moment drie stuks. Voor veel mensen is reizen naar verre landen en culturen een must. Vooral jongeren die in de corona tijd hebben moeten lijden, gaan op reis. Meestal lukt dat aardig. Een vader gaat met zijn zoon een rondreis maken in Indonesië. Op zoek naar hun roots. Hopelijk een reis om nooit te vergeten. Het kan ook zijn dat een fantasie uitkomt maar in de praktijk zwaar tegenvalt. De droom valt in duigen. Bedenk in dat geval een nieuw avontuur en gebruik de lessen die je geleerd hebt. Beste Fiena, Wat is er voor nodig om een avontuur aan te gaan?

Beste U,
Creativiteit, durf, fantasie, geloof in jezelf en een soort van gekte.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906