• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Delen maakt rijker

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is niet zo dat ik hoog opgeleid ben. Verre van dat. Ik heb niet eens een middelbare school afgemaakt. Het systeem paste niet bij mij. Ik voelde me op school niet prettig. Het was voor mij geen bron van inspiratie. Deze bron zocht ik zelf in de bibliotheek, de media en in mensen. Veel onderwerpen interesseren mij. Daar verdiep ik me in op diverse manieren, ook via internet. Niemand hoeft meer onwetend te zijn.

Het is een stuk ingewikkelder om mensen te vinden die inspireren. Veel mensen zuigen. Ze willen geïnspireerd worden. Ze nemen maar geven niets terug. Dat vergt veel energie die maakt dat vermoeidheid de kop op steekt. Deze mensen voegen niets toe.

Ik zie het gebeuren bij mijn kleinzoon. Hij heeft veel fantasie en heel veel energie. Zijn vrienden hebben dat niet. Toch zijn ze al ouder dan 22 jaar. Ze hangen rond, hun appartement of kamer is een puinhoop. Ze breken hun studie af of nemen een ‘tussenjaar’ waarin ze niets uitvoeren. Hun leven bestaat uit uitslapen, rondhangen en feestjes bouwen. Een toekomstvisie of passie hebben ze niet. Ze zijn niet geïnteresseerd, nergens in. Eigenlijk komt er geen zinnig woord uit. Mijn kleinzoon verkeert in hun gezelschap en hij wordt in hun levenswijze meegetrokken. Dat kan ik goed begrijpen. Het lijkt op een moeras waar je op eigen kracht uit moet zien te komen. In zijn geval heb ik goede hoop.

Ik begrijp dat het niet gemakkelijk is om interessante mensen te ontmoeten. Daar heb ik ook last van. Ik zou heel graag nieuwe mensen leren kennen die mij kanten van het leven zouden laten zien, waarmee ik niet eerder kennis heb gemaakt. Ik zou het heel fijn vinden om mensen te leren kennen waarmee ik op één lijn zit. Waarmee ik ideeën kan uitwisselen en discussies kan voeren. Eigenlijk mag ik niet klagen, ik heb deze mensen in mijn vriendenkring. Maar niet genoeg. Nieuwe inspirerende en enthousiasmerende mensen zijn van harte welkom!

Fiena, vraag ik teveel?

 

Beste G,

Wie niets vraagt, krijgt ook niets.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906