• JEUGD

Ik heet Sabrina

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 14 jaar. Ik ben pleegkind.

Ik woon al bijna tien jaar ik mijn pleeggezin. Ik was vier jaar toen ik bij mijn pleegouders, pleegbroer- en zus kwam wonen. Ik kan me niets herinneren van die eerste tijd. Mijn pleeggezin is gewoon mijn thuis. Mijn biologische ouders zie ik nooit, wel een leuke oom, tante en twee neefjes allebei jonger dan ik. Soms spreken we ergens af en het is altijd heel gezellig en ook belangrijk omdat het mijn echte familie is. Via facebook houden we ook contact. We hebben een keer gebowld met mijn oom, tante, neefjes en pleegmoeder- en vader. Dat was heel leuk. Ik heb een foto-album en daar heb ik mijn babyfoto’s in geplakt. Ik was een leuke baby en er staan meer foto’s in van de tijd voor ik in dit gezin woonde.

Ik woon in Swalmen en ik zit in Roermond op school. Ik ga daar met een taxi naar toe. Het is een leuke school. Later wil ik gaan werken in de verzorging. Dat weet ik al. Soms als iemand thuis ziek is, help ik mee verzorgen. Ik heb verschillende hobby’s bijvoorbeeld gamen, ik zit op facebook en ik heb wel 50 vrienden, ik ben lid van Jong Nederland, koekjes bakken en boodschappen doe ik ook graag. Ik verveel me niet snel. Ik heb vriendinnen en we kletsen veel samen.

Op school weten sommige kinderen dat ik in een pleeggezin woon. Niet iedereen hoeft het te weten. Als ik het vertel snappen mijn vriendinnen het wel. Ik zeg dat mijn eigen papa en mama niet goed voor mij kunnen zorgen en dat ik daarom in een pleeggezin woon. Een vriendinnetje is ook een pleegkind. Wij begrijpen elkaar goed. Het leukste vak op school vind ik textiel. Ik ben handig en ik ben nu bezig met het maken van hartjes! De juf hangt ze op in de klas. 

Eigenlijk voel ik me niet anders dan een ander kind. Mijn pleegbroer- en zus zijn voor mij gewoon mijn broer en zus. Een keer per jaar mogen we van de Pleegzorg met het hele gezin naar een pretpark of een dierentuin. Vorig jaar zijn we naar De Efteling geweest. Dat was op de Dag van de Pleegzorg en op die speciale dag kwamen veel pleegezinnen naar De Efteling. Ik vroeg aan mama: Mogen vandaag ook gewone kinderen komen? Dat vond mama grappig! Ik voel me ook een heel gewoon kind, hoor.

Meer informatie over pleegzorg kunt u lezen op de website van Rubicon.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906