• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Samen creatief

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Coronatijden zijn per definitie moeilijke tijden. Iedereen heeft er last van op een of andere manier. We moeten creatief zijn om deze tijd door te komen. Dat zijn veel mensen niet gewend. Bijvoorbeeld jonge mensen. Ze zijn verwend en gewend te krijgen wat ze willen hebben en wel NU. Het is leuk om te zien welke initiatieven ontstaan om deze tijd op een leuke manier door te komen. We spelen weer bordspellen, koken samen en eten dus ook weer samen, We maken een strandje in de tuin en nog veel meer. Ooit was ik met zeven vriendinnen op leeftijd op vakantie in de Ardennen. We huurden via via een oud schooltje. Het was nog helemaal origineel. Een krakkemikkige keuken, een wc die al 100 jaar dienst deed en op zolder stonden 15 bedden voor als de leerlingen niet naar huis konden vanwege sneeuwval. Het schooltje deed ooit dienst voor omliggende dorpjes. Wij vonden het prachtig en waanden ons in de vorige eeuw. Er ontstond spontaan een nieuwe activiteit. We gingen samen naar de bioscoop naar de Franse film "Huit femmes" (Acht vrouwen) met o.a. Isabelle Huppert. We waren onder de indruk van de personages en het idee kwam om de diverse rollen onder ons gezelschap te verdelen en het verhaal na te spelen. Gaande de weg verdiepten we ons in de karakters. Er was geen regisseur maar we hadden hele discussies hoe ons karakter zou reageren op bepaalde situaties. We werden iemand anders, we gingen houden van onze rollen. het spelen en uitdiepen van onze rol werd hilarisch. We hebben genoten en veel gelachen. Het rollenspel werd nog een hele tijd voortgezet. Ook toen we al thuis waren. Toen ik onlangs weer eens niet kon slapen vanwege de broeierige temperatuur, bedacht ik dat dit een leuk spel zou kunnen zijn voor een gezin dat tegen heug en meug thuis zit. Het is voor alle leeftijden. Zelfs een tekenfilm kan nagespeeld worden zolang de karakters heel uitgesproken zijn. Voor oudere kinderen en hun ouders is een film die aanspreekt en diepte heeft, een uitdaging. Bekijk de film allemaal samen en verdeel de rollen. Ook al heel leuk. Welke rol past bij wie?

Beste G,
Geen prijs te winnen, wel een memorabele ervaring.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906