• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Raymond Temeij

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Raymond Temeij woont al 17 jaar in zijn appartement. Eigenlijk wil hij meer ruimte.

Waar woon je?

“In een appartement bij de televisietoren. Een geweldige buurt. Vlak bij de stad en verder heel rustig en een mooie omgeving. Deze flats zijn in de jaren ’60 gebouwd. Ik woon op de vierde verdieping. Een nadeel, er is geen lift. Dat is lastig als je veel boodschappen omhoog moet sjouwen.”

Waarom juist dit appartement?

“Ik ben er in 1994 gaan wonen. Het is een koopappartement. Toen was het echt mijn keus. Ik wilde absoluut geen huis met een tuin. Ik heb geen groene vingers. Het was groot genoeg en de buurt beviel me erg goed.”

Beschrijf je huis eens?

“Ik heb een woonkamer van 35 vierkante meter, een slaapkamer van 15 vierkante meter, een keukentje van 8 vierkante meter en kleine slaapkamer van 8 vierkante meter en een badkamer. Twee balkons. Ik heb ’s morgens en ‘ s avonds zon. Dat is af en toe wat veel van het goede. Het kan wel eens bloedheet worden binnen. ’s Avonds staat de zon pal op de slaapkamer. Maar ja, dat is maar enkele dagen per jaar!”

Heb je een mooi uitzicht?

“Een fantastisch uitzicht. Het is nog net geen panorama uitzicht maar het komt er wel dicht bij. Ik zit niet vaak op mijn balkon. Soms voor vier uur ’s middags anders brand ik weg.”

Ooit gedacht aan verhuizen?

“Ja, ongeveer drie jaar geleden. Ik heb een eigen zaak en ik heb mijn kantoor in mijn huis. De kleine slaapkamer is nu mijn werkplek. De administratie begint te groeien en mijn archief en documentatiemateriaal ook. Ik wil geen kantoor buitenshuis huren. Ik ben eens rond gaan kijken. Een ander onderkomen kost meer dan mijn appartement zou opbrengen. Als zelfstandige krijg je niet gemakkelijk een lening bij de bank. Dus dan is dat plan snel van de baan”

Vertel iets over je interieur?

“Het is geen uitgesproken ‘mannen appartement’. Het is netjes, het is opgeruimd. Vanwege mijn vakgebied ben ik ook bezig met architectuur en interieur. Mijn stijl is richting koloniaal. Donkere meubels, mooie houten tafel, kastwanden en alles strak wit geschilderd. Ik vind het leuk om met inrichten bezig te zijn. Maar ik zal bijvoorbeeld geen vaas met bloemen neerzetten. Daar word ik niet gelukkig van. Ik hecht daar geen waarde aan. Wel een mooie glazen schaal met een kunstwerk. Ik wil mijn huis niet te vol hebben.”

Voel je je echt thuis?

“Ja, ik vind het heerlijk om ’s avonds mijn eten klaar te maken. Koken is een hobby van mij. Op mijn vrije zaterdag kook ik soms voor vrienden. Dan sta ik uren in de keuken te kokkerellen met een fles wijn er bij! Het liefste zou ik in een boerderij wonen met een grote keuken en een kookeiland. Als het zou kunnen met een leuke vriendin er bij...Maar daar maak ik me verder niet druk om, ik ben nu ook heel gelukkig.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906