• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Marjo van Laar en Gerard de Vries

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Marjo van Laar (62) en Gerard de Vries (73) zijn in een appartement gaan wonen op De Donderberg. Ze zijn niet alleen kleiner gaan wonen maar hebben ook hun eigen Alleenstaanden Vereniging Limburg opgeheven.

Waarom hebben jullie gekozen voor Het Roosendael op De Donderberg?

Marjo:

"Wij wonen daar nu ruim anderhalf jaar. We hebben twintig jaar op Hoogvonderen gewoond. Ik woonde daar drie jaar en toen is Gerard bij mij komen wonen. Gerard heeft op een gegeven moment erg last gekregen van reuma in zijn handen en toen zijn we serieus uit gaan kijken naar een ander onderkomen. Wij stonden al ingeschreven bij Wonen Zuid en we wilden heel graag in Het Roosendael wonen vooral vanwege de ligging met alle faciliteiten in de buurt en de grootte van het appartement."Gerard:

"Eigenlijk wilden we alleen dáár wonen en nergens anders."

Hoe bevalt het?

Gerard:

"Geweldig. We wonen op de vierde verdieping en hebben een prachtig uitzicht tot aan de Meinweg aan toe."Marjo:

"Nu al het groen weg is kunnen we de conifeer zien in onze voormalige tuin op Hoogvonderen!"

Hoe was jullie vorige huis?

Marjo:

"Ik woonde op Hoogvonderen met mijn twee kinderen toen ik Gerard leerde kennen. Binnen een jaar waren we getrouwd. Mijn twee kinderen woonden toen nog thuis. Het huis was groot genoeg."Gerard:

"Wat ik heel fijn vond aan het huis op Hoogvonderen was de tuin. Dat was mijn hobby. Het was een paradijsje met waterval en al."

Hoe is het om te wonen op Het Roosendael?

Gerard:

"Wij hebben op de vierde verdieping het voordeel dat de zon binnen schijnt. Dat maakt het appartement heel licht. Ik heb ons balkon gezellig gemaakt. We hebben een kunstgrasmat, in de bloembakken staan nu winterviolen en aan de muren hangen bloempotten. Het balkon van negen meter lengte is nu mijn tuin."Marjo:

"We hebben een grote en een kleine slaapkamer, woonkamer, keuken, een grote badkamer en een berging beneden. Het trappenhuis wordt keurig netjes onderhouden. De bewoners maken het op verschillende verdiepingen extra gezellig. Met kerst en carnaval en bij andere gelegenheden worden bijvoorbeeld versieringen aangebracht. Heel leuk."

Hoe is het met jullie vereniging voor alleenstaanden?

Marjo:

"Gerard en ik hebben deze vereniging negentien jaar geleden opgericht. Helaas zijn we nu gestopt vanwege dat er geen nieuwe bestuursleden te vinden waren. Er zijn genoeg leden. Een gezonde vereniging qua financiën maar niemand wil de kar trekken. We hadden ieder weekend een activiteit. Gerard en ik vinden het heel erg dat het gestopt is. We blijven wel eens in de maand kegelen, fietsen en fietsen met picnic. Maar dat is buiten de vereniging om."

Is Roermond jullie thuis geworden?

Marjo:

"Ik kom oorspronkelijk uit Heerlen en toen de mijnen sloten zijn we naar Posterholt verhuist. Ons gezin had enkele keren daar gekampeerd en daarom viel de keus van mijn vader op dat dorp. Ik vond ik het vreselijk. Iedereen wist alles van iedereen. Dat was ik niet gewend. Ik vind het heerlijk om in Roermond te wonen."Gerard:

"Ik heb voor de gemeente Roermond gewerkt en weet hier alles. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland. Maar ik spreek zelfs Roermonds."

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906