• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Chris Mallie

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Chris Mallie (47) is geboren en getogen in Amerika. Tegenwoordig ligt haar thuis in Roermond om precies te zijn De Donderberg en van beroep is ze psychologisch assistente. Het gezin telt vier dochters: Noortje, Michelle, Yvonne en Heleen. Ze spreekt Nederlands met een mooi, licht accentje.

Hoe raakte je hier verzeild?

“Mijn man Jan was voor zijn werk vier jaar in Amerika. Wij leerden elkaar kennen via een blind-date en daar vloeide een huwelijk uit voort. De bedoeling was om een paar jaar in Nederland te gaan wonen. Dat vond ik leuk en spannend. We hebben zeven jaar in Winschoten gewoond. Toen werd Jan overgeplaatst naar Roermond. We dachten nog altijd dat we uiteindelijk terug zouden gaan naar Amerika. In 2003 hebben we de knoop doorgehakt en besloten om hier te blijven. Ik vond het wel moeilijk in verband met mijn familie en mijn vriendschappen. Eigenlijk heb ik me twaalf jaar lang als een toerist gedragen, een beetje ‘in de wacht gestaan’. Achteraf belachelijk.”

Werk je?

“In 2000 ben ik een schriftelijke opleiding begonnen voor psychologisch assistente. Ik heb voor een schriftelijke opleiding gekozen omdat het in mijn eigen tempo kon en omdat mijn Nederlands nog niet zo goed was. In 2006 heb ik deze studie afgerond en was er toevallig een vacature bij het ziekenhuis in Sitard. Kortom ik ben toen aangenomen.”

Vertel iets over jullie huis?

“Het is een twee onder een kap op een hoek. Dat laatste is een voordeel. Een ruime tuin en in een mooie straat. Wij wonen er nu 14 jaar. Ik was in verwachting van Heleen toen we er kwamen wonen. We hebben eerst een jaar op Hoogvonderen gehuurd om te ervaren hoe het wonen in Roermond ons beviel. We besloten om te blijven en een huis te kopen.”

Waarom juist dit huis?

“Wij vonden het een mooi, ruim huis en de buurt sprak ons aan. Het is een zonnig huis met een tuin op het zuiden. We hebben niets verbouwd, dat gaan we nu doen, we gaan de badkamer verbouwen. Volgende week beginnen we. Het bad gaat er uit en een douche komt er in, met het oog op de toekomst.”

Hoe zijn jullie ingericht?

“De kinderen zeggen: ‘alle stijlen door elkaar’. Maar ik vind grenen meubels heel mooi. Daar zijn we mee begonnen en dat hebben we nog steeds. Op mijn wensenlijstje staat nog een mooi servies dat ik dan stijlvol wil uitstallen in de servieskast.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906