• IK WOON...

gezellig op De Kemp

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Marij Lemmens (51) is geboren in de stad, heeft enkele jaren op de Kemp gewoond, in Het Veld en is weer terug gegaan naar De Kemp.

Waarom ben je weer terug gekomen op De Kemp?

Marij: “Omdat mijn ouders daar woonden en ook verdere familie. Dat trekt dan.“

Is de buurt hetzelfde gebleven als vroeger?

“Bedoel je toen ik kind was? Toen ik kind was, vond ik het er gezelliger. Toen deelden de mensen alles wat ze hadden. De een had koffie en de ander de suiker. Toen zei men al snel ‘kom we doen samen en dan is het gezellig.’ Nu is iedereen jaloers op elkaar. Misschien omdat de een nog meer spullen heeft dan de ander.”

Hoe zit het met de buren?

“Ik heb hele fijne buren. Eigenlijk zijn het vrienden geworden. Ik ken ze al zó lang.”

Heb je huisgenoten?

“Ik heb daar tien jaar met mijn ex-man gewoond en nu woon ik alweer tien jaar alleen. Mijn dochter woont al elf jaar samen . Ze woont op Hoogvonderen. Mijn zoon heeft altijd bij mijn vader gewoond maar nu woont hij bij mij. Mijn vader is een half jaar geleden gestorven.”

Dat is toch een hele verandering?

“Ja, maar dit is maar tijdelijk. Hij heeft een vriendin. Misschien gaan ze samenwonen.”

Waar zou je willen wonen behalve op De Kemp?

“Dan zou ik op een dorp willen wonen. Maar ik ben niet van plan te verhuizen behalve als ik een leuke man tegenkom. Ik ben er zeker van dat dit in de toekomst gaat gebeuren.”

Wat vind je van de renovatie van De Kemp?

“Ik vind dat er veel te weinig winkels zijn. Geen slager, geen groenteboer. Alleen De Lidl.. Dat is te weinig. Volgens mij vragen ze te veel huur voor de winkelruimtes. Dat kan niemand opbrengen. “

Hoe ziet je huis eruit?

“Een woonkamer, keuken, badkamer, drie slaapkamers en een zolder. Ik heb ook een leuke tuin. Mijn tuin grenst aan de IJzeren Rijn. Ik hoop dat er nooit treinen gaan rijden. Dan is het met mijn rust gedaan. Dan zou het net zijn alsof de trein door mijn woonkamer rijdt.”

Hoe ben je ingericht?

“Als je binnenkomt denk je dat je een winkeltje binnenkomt. Ik heb veel spullen en ik kan niets wegdoen. Ik heb veel beeldjes, Mariabeeldjes, foto’s. Heel gezellig. Alleen jammer dat je bijna niet kunt zitten. Ik zit dan ook altijd in de keuken. Ik krijg veel aanloop. Mensen uit de buurt en ik heb een grote kennissenkring opgebouwd. Maar ik blijf niet altijd thuis zitten. Stappen is mijn grote hobby. Ik kom graag bijvoorbeeld in De Vlonder. Dat komt omdat mijn dochter op Hoogvonderen woont. Ik ben gewoon met haar meegegaan.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906