• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Met dank aan...

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Nu ik tot de jaren van verstand ben gekomen, ik ben 66 jaar, maak ik soms de balans op. Ben ik geslaagd in het leven? Maatschappelijk is dat in ieder geval niet zo. Ik heb geen fantastische carriere gemaakt en ook het grote geld is aan mijn neus voorbij gegaan.
Maar ik heb ongelofelijk veel geluk gehad in mijn leven tot nu toe. Geen calamiteiten behalve wat ieder mens meemaakt, het verlies van ouders, andere familieleden en dierbare vrienden. Van de andere kant hoort het bij het leven. Ik mocht twee geweldige kinderen krijgen. In mijn ogen een fijn gezin hebben, een interessant huwelijk zolang het duurde. Als alleen gaande vond ik mijn passie in een beroep. In dit werk ben ik terecht gekomen met meer geluk dan wijsheid. Mensen gaven mij kansen om me te ontwikkelen. Ik heb deze kansen gegrepen en deed en doe dat op een manier die bij mij past. Ik hield er uitdagend werk aan over dat me bevrediging gaf. Daarbij kon ik helemaal mijn eigen ideeën volgen. Wie kan dit ook zeggen? Tot op de dag van vandaag verricht ik nog wat werk. Niet heel veel maar voor mij genoeg. Het werk doe ik niet op heel hoog niveau maar voor mij hoog genoeg. Ik denk dat ik mijn grenzen ken en mijn ambitie rijkt niet verder dan dat. Ik ben trots op wat ik doe. Daarbij krijg ik bijna wekelijks bedankjes van mensen over mijn werk. Wie kan dat ook zeggen?

Verder heb ik kleine maar heel liefdevolle familie en een aantal vrienden waar ik veel van hou. Ik koester deze warmte om me heen. Vorige week gaf ik een etentje voor vrienden. Een avond om nooit te vergeten. De openheid en intimiteit was mooi. Het is ook een groot geluk dat ik me nooit verveel en me niet eenzaam voel.

Wat ik niet heb is een grote, romantische liefde. Is dat een gemis? Misschien. Ik ervaar dat niet zo. Een hele tijd heb ik gedacht dat de liefde erbij hoorde. Tot ik bedacht dat ik dan maar gewoon een vreemd mens ben die de romantische liefde niet nodig heeft. Beetje raar maar ik legde me daarbij neer. Rust in mijn hoofd was het resultaat. Fiena, wie kan dat ook zeggen?

 

Beste P,
Was iedereen maar zo gelukkig.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906