• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Inslapen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is zover, ik kan iedere dag leuke dingen doen. Ik ben gepensioneerd. Dat was ik al, al twee jaar, maar ik werkte nog. Geen hele dagen maar enkele uurtjes per dag. Sinds kort hoef ik dus niet meer te presteren. Ik hoef helemaal niets meer behalve mijn uren vullen. Ik verveel me nooit, gelukkig. Maar ik wil mijn dagen niet alleen maar doorbrengen met nutteloze dingen. Van het ene naar het andere uitje rennen. Ik ken genoeg mensen van mijn leeftijd die zo hun dagen invullen. Ik denk dat ze plezier genoeg hebben. Maar toch is het niks voor mij. Gelukkig heb ik al enkele ideeën. Ik ga een boek maken met anekdotes over mijn familie. Niet om uit te geven, echt niet. Maar gewoon voor mezelf en familieleden die het willen hebben. Zo heb ik nog enkele dingetjes in het vat zoals een column op mijn website. Mijn nieuwste idee is dat alle familieleden en vrienden een selfie maken, maar dan anders. Ik vraag ze om een zelfportret te maken met (kleur)potlood, verf of pen. Op die manier krijg ik van al deze lieve mensen een kunstwerk. Later als ik heel oud ben en me niet meer alles kan herinneren, hoop ik ze nog te herkennen aan de hand van hun eigen tekening. Ik heb ze wel gevraagd om hun werk te signeren. Kan ik altijd even spieken.

Mijn ideale dag ziet er als volgt uit: Vroeg opstaan en met enkele dagbladen, koffie en een ontbijtje alle nieuws tot mij nemen met achtergronden. Daarna graag bezoek van interessante mensen. Erg leuk om af en toe samen naar een kringloopwinkel of antiek markt te gaan. Als ik iets vind dat ik heel graag wil hebben en ook nog kan aanschaffen voor een habbekrats, kan mijn dag niet kapot. ’ s Middags wil ik graag in mijn eentje naar mijn dagelijkse soap kijken. Een uurtje voor mezelf. Ik mag ook graag voor enkele mensen koken, dat doe ik een keer per week voor een steeds wisselend gezelschap. Op zaterdag heb ik een clubje te gast voor een eenvoudige lunch en daarna kleien, breien, schilderen of mozaïken we samen. Ik ben op alle uren van de dag te porren voor een goed gesprek. ’s Avonds ben ik het liefste alleen. Ik lees gemiddeld tien boeken per drie weken. Dat is hard werken! Maar ik vind het ook heerlijk in bed voor de tv en niemand die me stoort.

 

Beste G,
Een tevreden mens telt voor twee.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906