• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Virus aflevering 2

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is net alsof ik heel veel tijd heb. Dat is natuurlijk ook zo. Maar het is ook zo dat ik op mijn leeftijd alles heel langzaam doe. Eer ik gedoucht, aangekleed, opgemaakt en de kranten gelezen heb, is de ochtend voorbij. Er is geen reden om op te schieten omdat bezoek komt, niemand komt meer. Ik merk dat ik dingen uitstel. De afwas doe ik pas als ik ga koken. De was droog ik in de kamer omdat ik plek heb. Altijd 's nachts en 's morgens is de was droog. Niet meer nodig om dat 's nachts te doen. Dus overdag hangt er vaak was in de kamer op het droogrek. Ik stel dus dingen uit maar dat geeft geen goed gevoel, dat is verloedering. Oppassen dus.

Er zijn mensen die de regels niet begrijpen of denken dat ze niet voor hun bedoeld zijn. Ze komen aan de deur en lopen gewoon naar binnen. Als ik zeg dat dit niet de bedoeling is, dringt het niet door. Ze blijven zitten. Dat is een moeilijke en pijnlijke situatie. Andere mensen vinden de voorschriften van Rutte overdreven. Nou beter teveel voorschriften dan te weinig. Ik voeg me. Ooit kijken we terug op deze tijd en verwonderen ons. We maken een belangrijke tijd in de geschiedenis mee. Sommigen noemen het oorlog. Blij dat er geen bommen en granaten aan te pas komen of gedwongen evacuatie. Wij blijven veilig in onze huizen.

Voor de thuiswerkers met kinderen ligt Corona moeilijker. Ouders moeten hun fantasie gebruiken zonder scholen, indoorspeeltuinen, zwembaden en andere attracties. Gewoon thuis met knutselspullen, grote bouwwerken van Lego, tekeningen en schilderwerken en de tv. Gelukkig zijn er nog de virtuele spellen. Hou de kinderen wel in de gaten. Op straat spelen zoals vroeger is ook nog een optie.

 

Beste M.W.
Wat te doen als er ruzie uitbreekt?

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906