• JEUGD

Ik ben Yvonne

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

18 jaar. Geslaagd!

Vorige week donderdag hoorde ik dat ik geslaagd was voor de HAVO op Lyceum Schöndeln. Het was wel stressen in verband met de fraude met de examens. Tot op het laatste moment wisten we niet of we examens opnieuw moesten maken. Eigenlijk wist ik wel dat ik geslaagd zou zijn maar er blijft altijd spanning. Om kwart voor drie werd ik gebeld. Dat was wel eng omdat er eigenlijk vanaf drie uur gebeld werd en dan ook nog de mensen die gezakt waren als eersten. 

Ik ga International Life Studies doen in Tilburg. Afgelopen jaar heb ik een oriëntatiecursus voor de Kunstacademie gedaan. Toch heb ik voor de studie in Tilburg gekozen omdat dit aansluit bij mijn interesse in economie en maatschappij én kunst. Ik heb lang gedacht om bedrijfskunde te gaan doen. Maar International Life Studies is volgens mij een studie die precies bij mij past.

Ik heb al een kamer. Als ik afgestudeerd ben, mag ik me Life Style Professional noemen. Dan kan ik trends onderzoeken en vertalen in nieuwe concepten. Dat kun je doen voor bedrijven. De onderzoeken doe je in alle landen in de wereld. In het derde jaar kun je een half jaar stage volgen in het buitenland. Dat wil ik heel graag. 

Ik vind het heel leuk dat mijn vriend Goof al in Tilburg studeert op de Rock-Academie. Hij heeft al een eigen vriendengroep en ik wil ook nieuwe mensen te leren kennen. Een andere vriend van mij doet auditie voor de toneelopleiding in Tilburg. Dus ik ben niet helemaal alleen.

Ik heb nog twee oudere zussen en een jonger zusje. Het huis van mijn ouders wordt een stuk leger omdat een ander zusje ook gaat studeren. Een zus woont al niet meer thuis.

In mijn vakantie ga ik naar een White Snake optreden en naar een driedaags festival, allebei in Tilburg.

Ik ben bezig met de inrichting van mijn kamer. Ik heb wat spullen besteld via internet en ik bekijk wat ik wil meenemen van thuis. Ik wil altijd dat alles bij elkaar past, een geheel vormt. Een kamer waar ik graag ben, waar ik me thuis voel.

Ik kom wel ieder weekend naar huis omdat ik mijn baantje wil houden bij een supermarkt. Dat doe ik bijna twee jaar en het bevalt heel goed. Als ik ergens anders zou solliciteren, denk ik niet dat ik aangenomen word omdat ik al 18 jaar ben en dus (te) duur. Mijn hobby’s zijn winkelen, leuke dingen doen met vrienden en dansen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906