• MIJN CLUB

Les amis du bon coeur

Lei Derikx: Als je mensen ziet genieten, daar doe je ’t voor.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

José Evers (56) en Lei Derikx (74) zijn niet alleen lid van dit gemengd koor voor het zingen maar ook voor de gezelligheid en de humor. Het is een hechte club met de geweldige leider: dirigent / arrangeur / organist / accordeonist Naud Reyners.

Sinds wanneer zijn jullie lid?

Lei: “Ik ben 38 jaar lid. Mijn vrouw Riet is lid bijna vanaf de start. Het koor deed toen mee aan de bonte avonden van Den Uul en ik werd gevraagd om mede voor de inwendige mens te zorgen onder de pauze. Ik dacht: ‘maar daar ben ik niet voor’ en heb me als koorlid aangemeld. Toen mocht iemand anders mij eten komen brengen! Ik had al gezongen bij het mannenkoortje dat zondags bij de zusters op de Venloseweg zong.”
José: “Het koor is in 1973 opgericht, dus we vieren dit jaar ons 40-jarig bestaan. Ik ben nu zeven jaar lid. Het koor is in de H. Hartparochie als jongerenkoor begonnen. Hans Cremers bedacht de naam die de relatie met de H. Hartkerk weergeeft.”

Waar en wat zingen jullie?

Lei: “In 2005 is het koor naar de Kapel in ´t Zand verhuisd. De naam bleef gehandhaafd. We repeteren elke dinsdagavond in een van de gebouwen van de Kapel in ´t Zand. In de kapel luisteren we ook 6 á 8 maal per jaar de diensten op. Wij hebben een heel eigen en breed repertoire, dat meestal vierstemmig is. Natuurlijk kerkelijke liederen maar ook populaire stukken uit musicals en Roermondse (dialect) liedjes.”
José: “Ons koor heeft 46 leden en dat is een mooi ledental. Een enkele heer zou nog welkom zijn, dames hebben we genoeg. Lilian is met 43 jaar het jongste lid en ons oudste lid Babs is bijna 78 jaar.”

Waarom kiezen jullie speciaal voor dit koor?

José: “Ik kan geen gezelliger club bedenken. Met name de humor speelt een grote rol, zowel voor, tijdens en na de repetitie. Gelukkig heeft Naud een engelengeduld met ons. Onze optredens zijn zeer divers: bij verschillende gelegenheden en op meerdere plaatsen.
Lei: “Mijn voorkeur voor dit koor is vooral vanwege het repertoire dat me aanspreekt en dat het koor een behoorlijk hoog niveau heeft bereikt.”

Wat doet het koor in het jubileumjaar?

José: “We hebben in maart een jubileummis gezongen in de Kapel met aansluitend koffie en een borrel en daarna een dineetje. In mei een concertreis naar Trier en in de Dom de H. Mis gezongen en het jubileum gevierd. Op 3 november geven we een Jubileumconcert in de ECI-Cultuurfabriek: Les amis en vrunj, waarna een klein feestje om het jubileumjaar af te sluiten.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906