• MIJN CLUB

Roermondse Hockey Club Concordia

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Xavier en Kara van der Velden en hun zes kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op het hockeyveld. Uiteraard om te hockeyen maar Xavier en Kara organiseren ook een jeugdtoernooi als leuke afsluiting van het seizoen.

Waarom hebben jullie voor hockey gekozen?

Xavier: “Ik hockey al vanaf mijn jeugd en ruim 10 jaar bij Concordia. Tegenwoordig speel ik bij Heren 3, recreatief maar wel fanatiek. Wij zijn een samengesteld gezin en onze kinderen hadden de keus tussen hockey, hockey of hockey. Ik heb vroeger hele leuke jeugd hockeytoernooien gehad en bij R.H.C. was dat al een hele tijd niet meer het geval. Dat was de reden dat Kara en ik het initiatief hebben genomen om weer een toernooi te organiseren. Dat is nu drie jaar geleden. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid van 12 teams naar 36 teams uit het hele land en drie teams uit Duitsland.”
Kara: “Wij wilden ook graag een toernooi organiseren omdat onze kinderen (Cas en Loeck (15), Lotte (13), Nele (12), Noor (9) en Duco (8) in de leeftijd waren of komen (10-12) van de doelgroep waar we mee wilden beginnen.”

Wat komt er allemaal bij de organisatie kijken?

Xavier: “Wij staan er in deze twee weekenden niet alleen voor. Per weekend hebben we een commissie van vier ouders die ons helpen. Tijdens elk weekend zijn er bijna 60 ouders/ vrijwilligers die hand en spandiensten verlenen. De ontbijten, de lunches en de barbecue’s nemen de vrijwilligers voor hun rekening, we maken dus alles zelf. De bijdrage van de kinderen is 15 euro voor het hele weekend inclusief eten en drinken. Dat is mogelijk omdat we zoveel mogelijk zelf doen. Verder zijn er drie fun activiteiten: op het miniveldje spelen we een soort ijshockey, er is een waterglijbaan waarbij de kinderen de langste afstand glijden proberen te halen en we hebben een bootcamp. De kinderen blijven allemaal slapen in tentjes op de grasvelden van Concordia. Dat zijn ruim 500 kinderen en 100 begeleiders. Verder is er een heel programma met onder andere een officiële opening, een disco, en niet te vergeten de prijsuitreiking.”

Hoeveel tijd gaat er in zitten?

Xavier: “De voorbereidingen voor dit toernooi vergen heel veel tijd. De gemeente werkt enorm goed mee en de bewaking bestaat uit mensen van de politieschool.”
Kara: ”We zijn klein begonnen en ons doel is dat het gezellig en sportief is. Het toernooi is strak georganiseerd en we garanderen veiligheid. Dat wordt door de ouders gewaardeerd en is de reden dat het toernooi in zo’n korte tijd kon groeien. Daar gaat veel tijd in zitten, we zijn iedere dag met de organisatie bezig. Daarnaast ben ik hele zaterdagen op het veld omdat de kinderen spelen. Dat verveelt nooit.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906