• MIJN CLUB

Joyce Keuren

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Joyce Keuren is pas 21 jaar maar toch al 14 jaar lid van Dansgarde de Veldjmuus. Joyce heeft nooit overwogen om er mee op te houden. Wat maakt het dansen in die club zo leuk?

Hoe vaak dansen jullie?

Joyce: “Wij trainen het hele jaar door maar we treden alleen op tijdens het Vastelaovendseizoen. Het trainen is voor ons belangrijker dan het optreden. Wij dansen een keer per week samen in de Velderie.”

Dans jij zelf ook?

“Nee, ik train de jongeren tussen 11 en 18 jaar. Ik heb 11 jaar gedanst en sinds 3 jaar ben ik trainster. Ik ben bij deze club gegaan vanwege het dansen en springen maar ook vanwege het mooie rose pakje. Toen ik er bij ging kende ik eigenlijk niemand maar ik heb er wel vriendinnen gemaakt in de loop van de jaren. Ik denk dat ik drie verschillende trainsters heb meegemaakt.”

Hoe werd jij trainster?

“Dat is raar gegaan. We hadden een trainster maar zij had steeds minder tijd voor ons. Ik sprong in als zij niet kon. Op een gegeven moment trainde ik de jongeren vaker dan zij. Deze trainster is toen gestopt en ik ben in haar plaats gekomen. Of ik een talentje ben? Sommige mensen zeggen van wel. De echte aanleiding om met dansen te stoppen was dat ik mijn grote teen brak en ik niet meer mee kon dansen.”

Wie bedenkt de dansen?

“Dat doe ik ook! Dat heb ik mezelf aangeleerd, door zelf te dansen. Ik heb gekozen om de oudere jeugd te trainen. Dat ligt me beter dan het coachen van de kleintjes. Dit jaar bestaat onze groep uit negen danseressen. Vorig jaar waren dat zes meisjes, dat is wel minimaal. Dit jaar zijn twee meisjes doorgestroomd van uit de kleine garde. We hebben ook nog een show groep. Als jongeren het leuk vinden om lekker te dansen, zijn ze van harte welkom. Ze kunnen komen kijken tijdens de training op woensdag van kwart voor zeven tot kwart voor acht ‘s avonds in de Velderie of ze kunnen zich opgeven met onderstaand formulier.

Is het een gezellig groepje?

“Ja zeker, we hebben een hechte band en ik ga altijd met plezier naar de club, nu al 14 jaar. Dat zegt eigenlijk genoeg. Verder vind ik het leuk om de meisjes iets te leren en dat de dans precies zo wordt als ik hem bedacht heb.”

Heb je nog andere hobby’s?

“Ik doe een beetje aan fitness maar niet bij een club. Gewoon op zolder. Mijn vriend Rik sport ook en als hij gaat sporten, ga ik naar boven. Ik woon nog thuis en ik heb een administratieve baan. Dat bevalt goed. Ik besteed mijn salaris aan mijn auto, uit eten en aan kleding. Ooit wil ik op mezelf gaan wonen en het liefste een huis kopen. Daar spaar ik voor.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906