• MIJN CLUB

Astrologie

Ik zoek al vanaf mijn 16e jaar naar antwoorden op levensvragen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Sandra van Loveren (35), alleenstaande moeder van twee kinderen met een niet alledaags beroep. Zij trekt op professioneel niveau horoscopen sinds 2007. 

Leg uit wat astrologie is?

Sandra: ”Astrologie heeft ter maken met de stand van de sterren. Je kunt het vergelijken met het leren van een taal zoals Engels en Duits. Ik heb geleerd om de symbolentaal van de sterren te begrijpen. De standen van de planeten ‘spreken’ tot een astroloog die eigenlijk als tolk fungeert. Ik ben de vertaler van wat er aan de hemel staat geschreven.”

Hoe kun je dat leren?

“Door de principes te leren van de symbolen en wat ze betekenen. De zon, de maan, Mercurius en andere planeten van de dierenriem zijn symbolen. ‘Moeder’ is bijvoorbeeld een archetypisch woord. Waar denk je aan bij het woord ‘moeder’? Bijvoorbeeld aan een moeder die een kind baart, maar ook aan degene die je warmte geeft, opvoedt, verzorgt, die er voor je is. Als ik denk aan Mercurius, dan weet ik dat deze planeet te maken heeft met communicatie, netwerk en handel.”

Hoe weet je dat dit klopt?

“Astrologen hebben gedurende tienduizenden jaren de standen van de sterren vergeleken met gebeurtenissen op aarde. Een holistisch principe is: ‘wat boven staat, gebeurd beneden’. Astrologen berekenen via de stand van de sterren wat van invloed is op aardse gebeurtenissen.” 

Wat zeggen de sterren over deze tijd?

“Als ik kijk naar Mars, een krijger en letterlijk de wilskracht, de energie van de mens. Op dit moment staat Mars retrograde met Weegschaal. Dat betekent dat de energie op dit moment slap is. Je merkt ook dat als je de mensen bekijkt, denk aan de economie, dat ze wat moe zijn. De invloed van Mars is enorm.”

Is alles voorbestemd?

“Nee, er is een vrije wil. Dat is een stukje van ongeveer 10 procent. De kosmos biedt een leerproces aan maar dat hoef je niet aan te nemen. Als iemand een miljoen euro op de grond ziet liggen, heeft hij de keus om het op te rapen of te laten liggen. Je kunt (groei)mogelijkheden aannemen of laten liggen.”

Kan iedereen het?

“Een horoscoop in een krant of tijdschrift gaat over een sterrenbeeld en is niet meer dan een zonplaatsing in een horoscoop. Dat is één facet van de 200 facetten in een persoonlijke horoscoop. Ik maak geboortehoroscopen en dan bekijk ik hoe een persoon globaal in elkaar zit, ik kijk naar de transit (de huidige standen van de planeten, en welke mogelijkheden deze laten zien met de standen van de planeten bij de geboorte van deze persoon. Het is niet eenvoudig.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906