In het leven van Huub en Roos Reijnen speelt muziek een hele grote rol. Het is hun werk en hun hobby. Vier jaar geleden hebben ze de zaak in muziekinstrumenten overgenomen van de vader van Huub. Buiten het verkopen van instrumenten is er ook verhuur, revisie en stemmen van piano’s en vleugels.
Hoort het bespelen van een instrument volgens jou bij de opvoeding?
Huub: “ Honderd procent zeker. Onze zoon Tim is 9 jaar en hij heeft al twee jaar pianoles. Daar heeft hij veel plezier in. Ikzelf ben 12 jaar naar de muziekschool in de Swalmerstraat gegaan. Vroeger kregen kinderen muziekles als daar geld voor was. Nu zie je vaak dat ouders die vroeger geen kans hebben gekregen, hun kinderen een muziekinstrument laten bespelen.”
Wat raad je zo’n kind aan?
Huub: “ Meestal heeft een kind al blokfluit op school geleerd. Vaak willen ze keyboard of gitaar leren spelen Hij of zij kan dan gebruik maken van een starterspakket uit onze winkel!”
Zijn de huizen van tegenwoordig te klein voor een piano?
“Ja, soms wel. Maar er zijn tegenwoordig digitale piano’s die je kunt bespelen met een hoofdtelefoon op. Dus dat kan zelfs in een appartementje!”
Zijn er nog hele gezinnen die samen muziek maken?
“Ik ken een familie uit Wessem die al meer dan 30 jaar samen een band hebben.. Zij kwamen hier al in de winkel toen mijn vader net begon met de zaak”
Welk instrument bespeel je zelf?
“ Alles waar toetsen op zitten, maar het liefste toch piano. Gewoon als hobby. Ik heb wel opgetreden met het electronisch orgel op bruiloften en partijen en op de Sjoemelmert. Dat was toen ik jonger was.”
Krijg je wel eens beroemdheden in de zaak?
“ Rowwen Héze en After Forever komen geregeld binnen lopen en verder zie ik bijna dagelijks beroemdheden zoals Jan Vayne en Hans Lieberg in de Oranjerie waar ik als pianostemmer dagelijks kom. Ook zijn er veel bekende bands waar ik de vleugels van in onderhoud heb.”
Is de spelcomputer een grote concurrent van het muziekinstrument?
“ Zeker weten. Maar ik heb de indruk dat het alweer afneemt. Dat muziek toch weer belangrijker wordt. Feit is dat je je emoties helemaal kwijt kunt in het maken van muziek en niet in het spelen met een spelcomputer!”