Ieder zijn vak

horeca-ondernemer
Door
Mar-Li Wingens
23 april, 2006

Johnny Cheung (33) heeft het chinees-indische restaurant van zijn ouders overgenomen. Hij is geboren en getogen in Roermond. Zijn ouders zijn uit Hongkong afkomstig. Het is nu nog het enige Chinees-Indische restaurant in de binnenstad. Was het altijd al de bedoeling om het restaurant over te nemen? "Eigenlijk wel, maar ik heb eerst gestudeerd, de HTS gedaan en daarna heb ik vijf jaar een baan gehad in de auto-industrie. Ik was constructeur-ontwerper. Dus een kantoorbaan. Mijn vrouw heeft trouwens de HEAO gedaan en runt nu met mij samen de zaak. Ik heb het overnemen van de zaak uitgesteld omdat je met een eigen zaak toch minder vrij bent en je werkt in de horeca op tijden als andere mensen vrij zijn." Werken jij en je vrouw op dezelfde tijden? "Ja, wij hebben het zo gepland, dat we op dezelfde tijden vrij zijn. Daarbij zijn wij sinds een maand op woensdag de hele dag gesloten. Mijn ouders zouden die dag het restaurant open kunnen houden maar dan voel ik me niet echt vrij. Dan je toch steeds hoe het zal gaan enz." Waren jullie altijd zeven dagen per week open? "In de vijfendertig jaar dat mijn vader de zaak gerund heeft zijn we nog nooit één dag dicht geweest. In de Chinese horeca is dat normaal." Wanneer was het punt gekomen om de zaak over te nemen? "Twee jaar geleden is er brand uitgebroken in de zaak. Toen heb ik besloten om samen met mijn vrouw verder te gaan. Mijn vader wilde niet opnieuw beginnen." Hoe is het bevallen? "Heel goed. Als ondernemer kan ik zelf mijn tijden indelen. Daarbij is het een klein bedrijf en ik doe heel veel dingen zelf. Dus het werk is heel afwisselend. Het is niet alleen de keuken en het restaurant maar ook de administratie, de inkoop. Ik vind het heel leuk. Wat alleen tegenvalt is dat de parkeerplaatsen weggevallen zijn op de Markt. Dat is erg jammer." Staat je vrouw achter jouw keuze? "De ouders van mijn vrouw hebben ook een zaak. Dus zijn komt ook uit een zakelijk milieu. Dus voor haar is het niets nieuws om geen baan van negen tot vijf te hebben." Heb je veel veranderd in de zaak? "Helemaal niets. Ook de kaart is ongeveer hetzelfde gebleven. Chinees-Indisch aangepast aan de westerse smaak. Wij krijgen veel complimenten over onze sauzen. Dat zijn dan ook geheime recepten."

Deel dit artikel

Lees volgende Ieder zijn vak
interieurontwerpster/styliste
Lees volgende artikel
slechte moeder