• MAR EN MOON

Mar en Moon zijn twee buurvrouwen die geen tijd hebben om bij elkaar over de vloer te komen. Ze nemen wel de tijd om te mailen over van alles en nog wat.

Roermond, 19 juli 2015

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Hoi Mar,

Vandaag kreeg ik eindelijk weer eens een complimentje van iemand. Ze vond mij een super sociaal iemand en een leuke persoonlijkheid. En dat doet goed, echt... Vroeger kreeg ik altijd complimentjes, duizenden, miljoenen, over mijn uiterlijk. Ik had toch zo’n mooie ogen, en zo’n knap gezichtje, en ik was toch zo’n stuk.  Het probleem was, het kwam niet binnen. Ik geloofde hen niet, want ik was niet echt mooi, ik was dik, ik was dom, ik was minderwaardig.

Een paar dagen geleden zei ik tegen Bert: Je ziet er leuk uit. Hoezo dat? Nou gewoon, dat rood staat je leuk bij je bruine velletje en die witte broek... gewoon leuk. Mmm, zei hij. Ik riep: Dat was een complimentje Bert, soms geven mensen die aan elkaar! Nou, zei hij: Je moet daar heel erg zuinig mee omgaan, anders betekenen ze niks meer. Die van jou zijn wel heel erg kostbaar.

Bert geeft mij nooit complimentjes. Hij kijkt ook nooit naar mijn uiterlijk. Als ik mijn haren groen met paars zou verven zou hij het nog niet zien. Ik zeg altijd, Bert kijkt mij in mijn ziel, niet naar de buitenkant. Dat heeft ook z’n voordelen. Af en toe loop ik er onopgemaakt bij, mijn haren in de war en vlekken op mijn kleding. Als ik verder toch niet onder de mensen hoef, vind ik dat niet erg. Dan laat ik mij lekker hangen... haha

Groetjens

Moon

 


 

Hoi Moon,

Complimentje geven en krijgen, ligt vaak moeilijk. Niet veel mensen reageren positief als ze een compliment krijgen. Ze zeggen zelden, bedankt, leuk dat je dat zegt. Maar eerder, dat ze vinden dat ze er helemaal niet goed uitzien, dat de kapper er niets van heeft gemaakt en dat de taart die zij gebakken heeft, juist een beetje droog is of hij denkt dat je iets van hem moet omdat je zegt dat hij er jong uitziet. Weinig mensen geven geregeld een complimentje. Ze denken misschien dat ze vinden dat de nieuwe jurk je goed staat. Maar ze zeggen het niet. Ik betrap me daar zelf soms op. Dat is jammer en de volgende keer probeer ik er aan te denken om te zeggen wat ik van een nieuwe outfit vind.

Zelf heb ik totaal niet te klagen over te weinig complimentjes. Vanwege mijn werk als broodschrijver, bellen, mailen of komen mensen persoonlijk langs. Ze bedanken mij op allerlei manieren voor hun artikel. Dat is helemaal niet nodig, het is mijn werk. Soms krijg ik kleine cadeautjes zoals een boeket bloemen, iets lekkers en een keer 6 eitjes van eigen kippen. Ik bedenk geregeld hoe bijzonder dat wel is. Ik pas er voor op om dat gewoon te gaan vinden. Elk complimentje is een cadeautje. Ik ben heel dankbaar dat dit mij overkomt en ik ken niemand die net zoveel complimentjes krijgt. Ik ben een gezegend mens. Dat wilde ik gewoon eens zeggen!

Tot meels,

Mar

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906