• MIJN CLUB

Mijn club

Mijn gebreide kleinkinderen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

We zitten alweer in de nazomer. Hoog tijd om plannen te maken voor de lange, donkere dagen van de winter. Clubs, verenigingen en cursussen prijzen hun splinternieuwe aanbod aan. Wat gaat u kiezen? Een gymclub, een studie Spaans voor beginners, een toneelclub, een naaicursus of gaat u zich bekwamen in het kunstig vouwen van servetten? Een aantal Limburgers vertellen over hun keuze om de winter door te komen.

Yvonne 49 jaar: Ik heb me voorgenomen om samen met twee vriendinnen een keer per maand te koken voor onze echtgenoten. We koken iets wat we nog nooit gemaakt hebben. Dat is de uitdaging. Dat doen we om de beurt bij een van ons thuis. Ook als iemand van ons clubje een feestje geeft, bereiden we daar samen spectaculaire hapjes voor. Dat is ons plan voor de wintermaanden.

Petra 58 jaar: Mijn beste vriendinnen zijn ongewild single en ikzelf ook Nu heb ik het idee om geregeld leuke mannen uit te nodigen die ook single zijn. De hoop is dat er iets moois ontstaat onder het nuttigen van een drankje bij mij thuis rond de open haard. Mocht dat niet het geval zijn, hebben we gewoon een gezellige avond.

Louise 65 jaar: Ik ben lid van een klein clubje dat graag creatief bezig is. Daarbij gaat het vooral om het plezier om iets creëren en minder om het resultaat. Iedereen doet wat zij leuk vindt om te doen. Enkele dames maken beelden van klei die in een oven worden gebakken en daarna beschilderd. We zijn van plan schilderijen te maken en nog veel meer. De club zoekt nog enkele leden. Wie wil gezellig meedoen? Meld je dan bij Monique Boots op de amateur kunstmarkt op het Munsterplein a.s zaterdag. Ik brei voornamelijk. Ik heb diverse leden van de familie gebreid. Bijvoorbeeld mijn kleinkinderen (zie foto) Het leuke was dat zij zichzelf meteen herkenden. Zodra het buiten koud is, begin ik Josef, Maria, het kerstkind en misschien ook een os, een ezel en een engel te breien. Ik kan bijna niet wachten!

Jan 40 jaar: Het idee is dat mijn vrouw en ik weer spellenavonden gaan organiseren. Dat is er jarenlang niet van gekomen. Wij vinden dat heel jammer omdat deze spellenavonden altijd geweldig waren. Waarom we geen bordspellen meer deden weet ik niet. De klad kwam er waarschijnlijk in vanwege het grote aanbod aan virtuele spelletjes. 

Paul 55 jaar: Ik wandel zomer en winter met een goede vriend, Wij zoeken samen een streek uit met mooie natuur. Meestal in de buurt en soms wat verder weg. We trekken ons niets aan van het weer. Maar eerlijk gezegd blijven we bij slecht weer graag in een leuke gelegenheid plakken. Dit doen we al twaalf jaar.

Jacqueline 71 jaar: Ik ben al vele jaren lid van een lees- en schrijfclub. In de zomer hebben we een zomerstop en eind september komen we weer bij een van ons samen. We hebben dan alle zes hetzelfde boek gelezen en ons daar een mening over gevormd. Daarnaast is het de bedoeling dat iedereen een kort verhaal of gedicht maakt. Iedere keer is weer verrassend wat men gemaakt heeft en voor mij vormt het een grote uitdaging. 

Marga 62 jaar: Mijn man en ik zijn allebei lid van een koor. Wij repeteren wekelijks en het resultaat is een of twee optredens. Daarnaast ben ik lid van een gymclub om mijn conditie op peil te houden. Maar dat doe ik omdat het moet.

Jos 32 jaar: Mijn vriendin en ik zijn verslaafd aan films. Bijna iedere dag kijken we wel een film. Het komt voor dat we op een koude zondag ons warme nest niet uitkomen. Goede films, lekkere hapjes en elkaar.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906