• JEUGD

Ik heet Adélaïde

Ik wil alles leren wat met toneelspelen te maken heeft
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 12 jaar. Ik speel toneel.

Mijn grote hobby is toneelspelen. Dat doe ik nu 6 jaar, tegenwoordig bij de Eci. Eerst was dat bij het CK. Ik heb bij een proefles mee mogen doen en ik vond het heel leuk. Ik leer steeds nieuwe dingen. Bijvoorbeeld goed articuleren, daar let ik nu altijd goed op. Je komt steeds een groep hoger als je daar klaar voor bent. In mijn groep ben ik de enige die al zes jaar les krijgt. 

Ik heb twee jaar achter elkaar les van Natascha gehad en vier jaar les van Kiki, daar heb ik heel veel van geleerd. Nu ben ik voor het eerst bij Femke. Ik zit nu in de productiegroep. Dan ga je het hele jaar aan een uitvoering werken. Ik weet nog niet welk toneelstuk het gaat worden, we moeten nog beslissen. Er is pas een les van het nieuwe jaar geweest. 

In 2010 heb ik bij het Sinterklaas inhalen meegedaan. Ik moest op de trappen bij de bibliotheek in twee minuten de geschiedenis van Roermond vertellen. Enkele dagen later kreeg ik een brief van de burgemeester, Hij had het heel mooi gevonden. Dit jaar heb ik meegedaan aan de musical ‘Heksenwaan’. Ik hoorde bij een groepje kinderen en we hadden een eigen scene met een lied. Mijn allereerste optreden voor publiek was in Haelen met Zwarte Peer. Toen wist ik dat ik wilde toneelspelen.

Zo als het er nu voor staat, wil ik later naar de toneelacademie in Maastricht. Daar heb je HAVO voor nodig. Ik zit op Nikée kader/T. Dat is het niveau tussen kader en MAVO in. Ik wil in ieder geval proberen om HAVO te halen. Ik vind Nikée heel leuk en creatief. Wij moeten bijvoorbeeld in de Nederlandse les aan de gang op de ipad. Op die manier leer je goed Nederlands op een creatieve manier. Het leren is dan leuk. Ik heb een jaar op dansles gezeten maar toen vond ik het genoeg. 

Beroemd worden vind ik niet belangrijk maar ik wil van toneelspelen graag mijn beroep maken. Ik weet nog niet of ik op het toneel wil staan of op tv. Ik weet hoe het is om op de bühne te staan maar niet hoe het is om op tv te zijn. Met het inhalen van Sinterklaas was ik wel op tv maar dat was live en toch anders dan met een cast spelen. Ik ben ook gast geweest op tv bij Carlo en Irene.

Als het niet lukt om van toneelspelen mijn beroep te maken, blijf ik in mijn vrije tijd in ieder geval spelen bij een amateur vereniging.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906