• JEUGD

Ik heet Sam

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben bijna 12 jaar. Ik heb drie hobby’s. Ik zit dansen, zeilen en op paardrijden. 

Paardrijden doe ik al vier jaar in Asselt. Centaur en Monique zijn mijn lievelingspaarden. Ik ga daar een keer per week naar toe. Het liefste ga ik alleen paardrijden. Ik moet wel streng zijn om het paard in bedwang te houden. Soms moet je het paard streng aanpakken. Les krijgen vind ik ook leuk omdat ik toch steeds iets nieuws leer. Daarbij heb ik ook twee verzorgponys. Dat zijn Shetlandponys. Het verzorgen is poep opruimen en de wei schoonmaken. Daarna borstel ik de paardjes. Als dat klaar is gaan we paardrijden of gewoon een stukje wandelen met de paarden in het bos. Soms gaan we door het water rijden. De laatste keer moesten we omkeren omdat het ging onweren. We zouden de dag daarna weer proberen maar toen stond het water veel te hoog. Dus toen ging het weer niet door. Het liefste zou ik natuurlijk een eigen paard hebben. 

Thuis hebben we een cavia. We hadden er eerst twee maar een is dood gegaan. Toen hebben we een baby-cavia gekocht maar deze had nierstenen. We hebben hem in moeten laten slapen. We hebben ook nog vissen gehad en honden. De honden zijn van ouderdom gestorven. We hebben twee duiven: Joke en Toke. En ook een kraai, hij liep steeds de weg op. Mama heeft hem toen gevangen. Hij is nu tam en hij heet Sjakie. Als je hem roept komt hij soms op je arm zitten. Hij woont bij ons in de tuin. Ik hou veel van dieren. 

Ik dans ook, gemengde dansen, streetdance en een beetje hip-hop. Twee vriendinnen van mij zitten ook op deze dansles. Het is een gezellige groep, eigenlijk zijn we allemaal bevriend. Een keer heb ik meegedaan aan een optreden in de Oranjerie. Dat vond ik wel een beetje spannend. Ik ben er nu ongeveer een half jaar bij. 

Ik ga komend jaar naar groep acht. Dan ben ik dus de grootste van de school en volgend jaar ben ik een van de jongeren van de school. Soms is school leuk en soms niet. Geschiedenis en rekenen vind ik het minst leuk. In deze vakantie doe ik mee aan het kindervakantiewerk. Groep zeven en acht heeft dan ook een overnachting in Swalmen in de school. Ook de motortocht is gaaf. Ik doe al mee met kindervakantiewerk vanaf groep vier. Thuis houden we er rekening mee dat we niet weg zijn in die week. 

Later wil ik, denk ik, werken met kleine kindjes. Ik ga soms al babysitten, een kindje van drie jaar en een kindje van zes jaar. Gewoon overdag, een uur of zo en ook s avonds als ze in bed liggen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906