• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Berucht of beroemd

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het komt in de beste families voor, het zwarte schaap. Ik heb een nicht die niet spoort. Ze deugde al niet op de kleuterschool. Ze was heel wild en een ongeleid projectiel. Als zij met haar ouders bij ons thuis op bezoek kwam, was mijn moeder helemaal in paniek. Kostbaarheden werden hoog neer gezet. Geschikt speelgoed werd uit de kast gehaald. Dat mocht allemaal niet baten. Mijn nichtje sprong via alle stoelen op de tafel. Ze kreeg het voor mekaar om moeders mooiste kopje te breken en het tafellaken onherstelbaar te bevuilen.

Dit alles bleek nog het minste van alle ellende die ze opriep. Ze heeft diverse scholen van binnen gezien, allemaal heel kort. Ze werd keer op keer verwijderd. Later versleet ze baantje na baantje. Niemand wilde haar houden. De vriendjes volgden elkaar net zo snel op.

Tot... ze Karel trof. Hij begreep haar. Hij spoorde ook niet. Samen ging het heel goed. Ze hadden geweldige ideeën die ze ook uitvoerden. Bijvoorbeeld in Canada een pannenkoekenhuis beginnen. In een heel klein dorp waar geen andere mensen wilden zijn. Of een fietstocht maken in China of zonder geld een wereldreis beginnen. Helemaal afhankelijk van de vrijgevigheid van mensen die ze tegenkwamen. Ze kwamen niet ver.

Haar ouders leven constant  in grote bezorgdheid. Ook nu ze allang volwassen is. Zij zelf is altijd optimistisch en vol van het nieuwste plan. Ze is nooit erg teleurgesteld als iets niet lukt. Integendeel, ze loopt weer over van enthousiasme voor het volgende avontuur. Karel is altijd snel overtuigd om een en ander te ondernemen. Op dit moment wonen ze in het vakantiehuisje van vrienden. Daar kunnen ze nog veertien dagen blijven. Daarna willen de vrienden het huisje weer gebruiken.

Het idee van het stel is om in Spanje en Marokko te gaan optreden in etablissementen aan de kust. Ze leren op dit moment liedjes uit hun hoofd en Karel leert gitaar spelen. Ze denken dat ze beroemd worden en heel rijk.

Beste Fiena, moet de familie ze tegenhouden?

 

Beste V,

Nee absoluut niet, de kans bestaat dat ze inderdaad rijk en beroemd worden.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906