• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Sporten moet

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Toegegeven, sporten zou heel goed voor mij zijn. Mijn conditie zou met sprongen omhoog gaan, ik zou me fitter voelen en langer leven. Maar ik kan het niet opbrengen. Ik haat sport in al zijn uitingen. Ik wil het niet doen en ik wil er ook niet naar kijken en vooral luisteren. Ik vind het oninteressant en geestdodend om te doen. Mijn familie is ook niet van het sporten wel van het op de bank zitten en kijken, mét hapjes.

Wie wint of verliest kan mij persoonlijk ook al niets schelen. Ik kijk wel eens mee naar een belangrijke wedstrijd op tv, voor de gezelligheid. De anderen van het gezelschap zitten op het puntje van hun stoel, hun ogen vastgeplakt aan het scherm. De spanning slaat dan ook op mij over. Ik juich met ze mee en heb een oranje geschminkt gezicht. Als we verliezen voel ik ook de enorme teleurstelling maar ik ben vooral heel boos op het elftal dat het liet afweten. Als we gewonnen hadden, zou er na afloop van de wedstrijd een geweldig feestje volgen. Na een verlies gaat iedereen direct naar huis om eenzaam en alleen te kniezen. Op dit moment heerst er een gevoel van verlies omdat Oranje geen kans maakt. Het kan me niets schelen. Wat ik vooral kan missen als kiespijn zijn de voorbeschouwingen en de nabeschouwingen op tv en in de krant. Het gaat echt helemaal nergens over. Ik vind het stomme mannenpraat. In de kranten worden pagina’s volgeschreven over de wedstrijden. Deze hele katernen gooi ik meteen opzij om nooit meer in te kijken, ook niet naar de koppen.

Wat heb je er nu aan om naar een horde wielrenners te kijken? Daarbij begrijp ik de spelregels niet en ik ben achterdochtig. Wat hebben ze geslikt of gespoten? Schaatsen? Niks aan, zwemmen nog minder interessant. Skiën iets meer vooral als ze een flinke smak maken. Wie kan het hardste rennen of het hoogste springen of met iets gooien. Het doet me niks. Op rare apparaten al je spieren gebruiken is helemaal het einde van alle pret. Op tv zijn er steeds meer programma’s waarin men zegt dat sporten moet. Dat vind ik niet prettig. Het is begonnen met de campagne tegen roken en nu moeten we ook nog allemaal gaan sporten. Inmiddels voel ik me een paria. Beste Fiena, wat moet ik doen?

 

Beste U,

Rook stiekem en doe alsof u sport.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906