• INTERVIEW

Kiki Ariens

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Werken in de zorg

Kiki Ariens (22) werkt als flex medewerker in verzorgingstehuis Roncalli in Roermond. Ze werkt ook nog in Maastricht met jongeren met een rugzakje. Daarnaast studeert ze in Maastricht bij de GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg) om pedagoog te worden. Ook wil Kiki huisje, boompje beestje.

Kun je werk en studie goed combineren?

Ja dat lukt. Ik ben vierdejaars. Deze opleiding is heel breed. Juridische dienstverlening trekt me maar ook de kraamzorg lijkt me leuk. Ik studeer twee dagen per week in Maastricht. Ik werk daar met jongeren met een rugzakje. Het studeren valt me niet zwaar. In de trein van Eindhoven naar Maastricht of Roermond en Eindhoven waar mijn vriend woont, kan ik goed leren.

Wat doe je nog meer?

Mijn werk op Roncalli vind ik heel leuk omdat ik op alle afdelingen mag uithelpen. Het werk is daardoor heel afwisselend. Ik ben begonnen als 17 jarige als huiskamer medewerker. Dan verzorg je het eten en ondersteunt zo nodig met eten, je doet transfers en samen met de mensen spelletjes. Ik heb een korte cursus gedaan zodat ik mensen mag verzorgen, wassen, aan- en uitkleden. Ik ben op alle afdelingen inzetbaar. Daarom ken ik alle collega’s en bewoners. en zij kennen mij. Het voelt niet als werk, ik kom altijd graag naar Roncalli. Het salaris mag wel een stukje hoger.

Heb je ook nog een prive leven?

Mijn vriend en ik zouden graag gaan samenwonen. Hij woont in Eindhoven. Maar een huis vinden in Eindhoven is niet gemakkelijk. We willen het liefste kopen maar voorlopig huren is ook een optie. Mijn vriend komt van Aruba en we willen een jaar op Aruba wonen en werken. Ik wil zijn familie leren kennen. Dat gaat binnen niet al te lange tijd gebeuren. Heel spannend.

Heb je een toekomst droom?

Mijn grote droom is toch huisje, boompje beestje. Dat lijkt misschien saai maar ik zie het al voor me. Een leuk huis in Eindhoven. Liefst instap klaar. En dan moeder worden. Ik wil zolang de kinderen klein zijn full time voor ze zorgen en niet naar de opvang brengen. Mijn mama gaf me de raad om in het moment te leven en te genieten van kleine dingen. Dat ga ik zeker doen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906