• INTERVIEW

Mijn beste vriend

Bo mag alles van mij.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Aukje Smitz (27) denkt dat ze het baasje van Bo (6) is, een zwarte Labrador. Maar is Aukje echt de baas of speelt Bo de baas?

Wanneer hebben jullie samen veel plezier?

Aukje: ‘Wij wandelen veel en als het warm is gaan we zwemmen. Bo hoeft maar water te zien en hij springt er in. Als hij uit het water komt, maak ik dat ik weg kom, hij schudt zich uit en maakt mij kletsnat. Maar dat heb ik er graag voor over. Als Bo blij is, ben ik het ook.”

Wat doe je met Bo als je moet werken?

“Dan gaat hij naar de oppas. Dat is de moeder van een vriendin. Haar man wil geen hond en dus werd zij honden oppas. Wel de lusten niet de lasten, een fantastische oplossing voor ons allemaal. Tegenwoordig gaat hij twee dagen per week naar de oppas. Als Bo daar eens niet terecht kan, staat mijn moeder klaar om Bo op te vangen. De hond voelt zich bij allebei thuis.”

Waarom heb je een hond aangeschaft?

“Ik ben dol op honden. Bo was nog een puppy toen ik hem kreeg en ik ben met hem naar een puppycursus gegaan. Daar heeft hij leren luisteren naar blijf, zit, af en nog veel meer. Ook het zindelijk maken, lukte goed. Hij doet zijn behoeften altijd midden tussen struiken. Dus ik hoef het niet op te ruimen. Daar loopt niemand en als dat toch het geval mocht zijn, weet ik niet wat iemand daar uitvoert...”

Wat vindt jouw partner van Bo?

“Mijn partner en Bo zijn al snel vriendjes geworden. Het is wel zo dat ik Bo verwen. Eigenlijk mag hij alles! Ja, hij mag ook in bed. Plaats genoeg, hij heeft zijn eigen helft of hij ligt aan onze voeten. Hij heeft zijn eigen hoofdkussen. Meestal gaat Bo om een uur of tien naar bed en in de loop van de nacht gaat hij naast het bed liggen.”

Wat kost Bo?

“De aanschaf was 350 euro, het is een rashond maar heeft geen stamboom. Hij moest ontwormd worden, kreeg inentingen en iets tegen vlooien en teken. Dat zijn wel kosten maar ze rijzen niet de pan uit. Verder krijgt hij gewoon brokken. Hij heeft wel last van ontstoken ogen en artrose. Voor de artrose krijgt hij iets van de drogist. Eigenlijk voor mensen maar het helpt Bo ook heel goed.” 

Wat vind je belangrijk?

“Ik maak iedere dag een flinke wandeling. Als het er eens niet van komt, voel ik me schuldig. Ik vind ook dat hij niet langer dan drie of hoogstens vier uur alleen mag zijn. Hij kan gemakkelijk een hele dag alleen thuis zijn maar dat vind ik zielig.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906