• INTERVIEW

Ik studeer af

Ik spring een gat in de lucht als mijn scriptie af is.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Stan Opveld (22) studeert eind augustus af. Hij is een van de studenten die de laatste hand leggen aan hun scriptie. De laatste loodjes wegen het zwaarst of valt het wel mee?

Wat studeer je?

Stan: ”Ik doe de opleiding Communicatie en Media Design aan de Hogeschool van Utrecht. Ik ben bezig met mijn vijfde jaar omdat ik een jaar vertraging heb opgelopen.”

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik was zeventien jaar toen ik moest kiezen en dat vond ik heel moeilijk. Ik heb uiteindelijk voor deze studie gekozen omdat deze het dichtst bij mijn interesse kwam. Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met het verzinnen van goede campagnes en het uitdiepen van interessante onderwerpen.”

Woon je nog thuis?

“Nee, ik woon sinds een jaar op mezelf in een studenten appartement, samen met een andere student. We hebben ieder een kamer en samen het gebruik van een keuken en douche. Eigenlijk ideaal en te betalen.”

Hoe financier je je studie?

“Mijn ouders hebben voor mijn studie gespaard en ik heb een baantje in een supermarkt. Daar werk ik anderhalve dag in de week. Dat vind ik helemaal niet vervelend.”

Wat is er nodig om af te studeren?

“Heel veel zelfdiscipline en energie. Ik moet er echt voor gaan anders haal ik het niet.”

Krijg je genoeg steun?

“Ik krijg veel steun van mijn vader en moeder, van familie en goede vrienden. Ze geven me een zetje in de rug als ik het even niet zie zitten. Er zijn daarnaast mensen die me helpen met raad en daad.”

Wat vind je moeilijk en waarom?

“Het plannen vind ik heel lastig en de keuze maken tussen leuke dingen doen en studeren. Ik vind het vooral moeilijk om ‘nee’ tegen mijn vrienden te zeggen als ze op bezoek komen en ik eigenlijk moet leren. Mijn vrije tijd is voor mijn vriendin en voor mijn vrienden. In het weekend maak ik ook meestal tijd om te voetballen.”

Ben je redelijk georganiseerd of ben je chaotisch?

“Ik heb ADHD en ben ontzettend chaotisch. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik heb nu geleerd om hulp te vragen als ik geen overzicht meer heb.”

Welke plannen heb je?

“Voor nu heb ik maar één plan: afstuderen! Ik heb een raad voor mensen in dezelfde situatie: zoek op tijd hulp als je dreigt vast te lopen. Dat heb ik gedaan en daarom gaat het ook lukken.”

Hoe zie jij je toekomst?

“Ik heb nog geen toekomstplannen behalve mijn studententijd achter me laten en daarna genoeg geld verdienen om mijn vaste lasten en levensonderhoud te verdienen.”

Wanneer kunnen we je feliciteren met je diploma?

“Op één september van dit jaar...”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906