• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Gerlie Verhaeg

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Groepsleerkracht speciaal basisonderwijs en ondernemer

Je bent een dag de baas van de wereld, wat doe je?

Gerlie: Eigenlijk niets speciaals, gewoon in mijn eigen tuin bezig zijn met onze 26 dieren om me heen. Maar omdat ik de baas ben zou ik de houding van de mensen willen veranderen. Ik zou willen dat de mensen weer gebruik zouden maken van natuurlijke producten, zich zouden realiseren dat ze niet voor alle kleinigheden meteen naar de huisarts of apotheek hoeven te rennen. Het lichaam kan een heleboel zelf.

Welke is je beste eigenschap?

Dat ik iedereen altijd wil helpen. Dat wil zeggen dat je zelf meestal op de achtergrond blijft en dat is een nadeel. Mijn behoeftes komen altijd op de tweede of derde plaats. Daarbij kan ik ook geen dier in de kou laten staan.

Welke beslissing van jou was heel goed?

Dat we een adoptiekind hebben.

Waar ben je trots op?

Op al onze dieren, op onze zoon, op mijn man en op alle mooie mogelijkheden die we hebben met onze natuurlijke producten. Dat ik een eigen moestuin kan hebben.

Waar word jij verdrietig van?

Van oneerlijkheid. Daar kan ik absoluut niet tegen. Ik heb heel veel respect voor eerlijke/open mensen en voor mensen die de natuur waarderen en respecteren. Het leven is een feest maar je moet het wel zien."

Wat is je doel in het leven?

Mijn man Leon en ik willen binnen tien jaar emigreren. Ik weet niet waar naar toe. In dat land willen we een oud boerderijtje opknappen en helemaal zelfvoorzienend zijn. Dat is voor mij ultieme vrijheid. We nemen natuurlijk zoveel mogelijk dieren van hier mee. Welk land het gaat worden komt vanzelf op ons pad. Onze zoon Juan (13) is in Colombia geboren en hij wil ook niet in Nederland blijven. Hij wil in het buitenland op een universiteit gaan studeren."

Ben je creatief?

Ik ga creatief met kinderen om vanwege mijn beroep en thuis teken en schilder ik. Op het moment heb ik daar weinig tijd voor. Het ondernemerschap vergt tijd van mij. De dieren willen ook verzorgd worden.

Wat wil je je kind meegeven?

Dat hij bewuste keuzes maakt, eerlijk blijft en met twee benen op de grond blijft.

Welk goed doel vind jij belangrijk?

Een goed doel dat met dieren te maken heeft. Ik kan niet tegen wreedheid tegen dieren en natuurlijk ook niet tegenover mensen. Ik heb niet echt een voorkeur voor een goed doel. Alle goede doelen zijn goed.

Wat is aan jou niet besteed?

Schoonheidsoperaties zoals borstvergrotingen. Dat vind ik flauwekul. Je kunt alleen maar van binnen mooier worden en dat straal je naar buiten uit!

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906