• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Mieke Mohr-Van den Oord

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Mieke Mohr-Van den Oord, Hypnotherapeut.

Hoe zie je de toekomst?

Positief, omdat ik dan misschien nog steeds bezig kan zijn met mijn passie: iedereen met lichamelijke of geestelijke klachten begeleiden, waardoor ze zich weer beter gaan voelen. Minder leuk aan mijn werk vind ik de onzinnige eisen die door enkele zorgverzekeraars worden opgelegd.. 

Welke ervaringen hebben jou gevormd?

Positieve en minder positieve. Bijvoorbeeld de vrijheid om al vroeg op stap te gaan, waardoor ik een leuke jeugd had, waar ik nog steeds op kan teren. Vervelend was de aangezichtspijn, waardoor ik mijn werk, maar ook leuke dingen niet meer kon. Hierdoor had ik wel veel tijd om te lezen en me te verdiepen in gezondheidskundige zaken. De belangrijkste ervaringen die mij gevormd hebben zijn toch de contacten met mensen uit alle lagen van de bevolking en verschillende culturen, door vrijwilligerswerk, scholing en diverse baantjes. Mijn grootste angst is om ooit niet meer te kunnen genieten.

Waar voel je je veilig?

De veiligheid zoek ik in mezelf. Vroeger had ik graag een vriendje, dan voelde ik me de moeite waard en beschermd. Nu zie ik om me heen dat het een schijnveiligheid is. Een partner kan ziek worden, je kunt hem verliezen om welke reden dan ook.

Wat zou je je familie willen meegeven?

Betrokkenheid, steun en respect.

Wat geef je uit handen en wat niet?

Financiële zaken geef ik uit handen. Eten koken doet mijn man graag, maar ik kijk vaak mee over zijn schouder, wat hem irriteert. Van de andere kant wil ik de controle over veel zaken juist meer loslaten. Het heeft geen zin, het legt je een druk op die spanning veroorzaakt.

Wat maakt je opstandig?

Mishandeling, dierenmishandeling, onrechtvaardigheid. Ik lig niet snel wakker van iets. Een enkele keer pieker over de afnemende gezondheid van mijn moeder. Ik kan slecht tegen rechtlijnigheid en vastgeroeste opvattingen.

Waar ben je trots op?

Op alles wat ik door de jaren heen heb bereikt, ondanks lichamelijke ongemakken. Maar ook op mijn dochter. Avontuurlijk, sociaal en onafhankelijk. Op mijn echtgenoot, hij is mijn steun en toeverlaat. Ik heb respect voor mensen die hun eigen koers varen en vertrouwen op zichzelf. Een goed voorbeeld is mijn moeder. Ze heeft veel ziektes en operaties doorstaan en kampt nog met veel lichamelijke ongemakken. Maar dankzij haar doorzettingsvermogen woont ze nog steeds op zichzelf, is onafhankelijk en geniet wanneer we een terrasje pikken en van de koffie met appelgebak, ijs en slagroom.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906