• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Leneke Meeuwissen

Mijn leven is vol.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Leneke Meeuwissen, lichaamsgericht (psycho)therapeut.

Beschrijf jezelf in een paar woorden?

Spontaan, opgewekt, positief, blij mens, rijk met wat ik heb. Ik laat me leiden door mijn gevoel. Mijn beste eigenschap is contact maken en verbinden. Mijn slechtste eigenschap is dat ik soms ongeduldig ben.

Verander je wel eens van mening?

Ja, ik herzie soms mijn mening over mensen. Ik heb geleerd om minder snel te oordelen. Het is nooit te laat om ergens op terug te komen.

Hoe kijk je naar je toekomst?

Met open vizier en nieuwsgierig naar wat de toekomst brengt en welke uitdagingen op mijn pad komen. In het samenzijn met andere vrouwen herkennen we onszelf in de ander, we kunnen steun en waardering vinden bij elkaar. Vrouwen zouden geen concurrenten van elkaar hoeven zijn. Ik voel me blij en rijk met mijn vriendinnen en vrienden en kan altijd op hen en ook op mijn broer terugvallen.

Ervaar je beperkingen?

Na mijn burn-out merk ik dat ik eerder aan mijn grenzen zit. Ik ben tot minder in staat maar ik weet nu beter wanneer ik een grens bereikt heb. Ik doe niet teveel dingen tegelijk, maar probeer een voor een. Stap voor stap. Ik merk als ik toch teveel hooi op mijn vork neem, dat ik dan sneller emotioneel word. Dan moet ik een stapje terug doen. Voordeel is dat ik mijn volle aandacht  aan één ding  kan wijden. Dat geeft meer kwaliteit.

Heeft het leven zin?

Het leven heeft zeker zin. Volgens mij zijn we niet voor niets op deze wereld. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en volgens mij is het de bedoeling dat ieder die kwaliteiten inzet. Daardoor kunnen we ook van elkaar leren. Soms moet je daarvoor uit je comfortzone komen, je hoofd boven het maaiveld uit durven te steken. Ik geloof in reïncarnatie, een ziel die zich kan ontwikkelen en terugkomt in een volgend leven met een hoger bewustzijn.

Welke wens heb je?

Ik zou best een partner willen. Ik ben ook gelukkig zonder, maar mijn leven met iemand delen zou nog meer vervullen. Alleen weet ik nu even niet hoe ik een partner in mijn leven zou moeten inpassen. Ik heb eigenlijk te weinig tijd!

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906