• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Annelies Hermans

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Annelies Hermans alias Lisa Naus, schrijfster en dichteres.

Beschrijf jezelf in enkele woorden?

Een vat vol emoties. Ik kom pittig over maar heb een klein hartje. Iemand kan me klein maken maar ook heel groot.

Van welke kunstuiting hou je nog meer behalve van schrijven?

Van realistische schilderkunst zoals Ilja Repin, abstracte kunst is niet mijn ding. Maar ook een acrobaat in de stad kan mij inspireren tot een gedicht. Respect heb ik voor mensen die zich met eigen kracht uit problemen worstelen. Bewondering is iets anders, dan lijkt het alsof mensen niet gelijk zijn. Ik heb een hekel aan mensen die denken dat ze meer zijn dan anderen.

Welke was je beste beslissing ooit?

Ontslag te nemen van mijn werk. Ik werkte bij Sociale Zaken, was begin zestig en merkte dat het me allemaal te zwaar werd. Ik moest een financiële veer laten maar dat heeft me niet weerhouden om, samen met mijn man, voor mijn zielenrust te kiezen. Daardoor kon ik me meer wijden aan het spelen met woorden.

Wat geef je graag uit handen?

Zorgen, haha. Huishoudelijke werkzaamheden, zonde van de tijd. Al doe ik het wel natuurlijk! Ik wil graag sober leven zonder overbodige dingen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Waarvoor is het te laat?

Om passioneel tango te leren dansen; ik heb last van mijn rug. Nee, het is voor weinig dingen te laat. Verder gezond blijven en genieten van het leven samen met mijn man, kinderen en iedereen die in mijn hart zit.

Heb je een levensmotto?

Alles is liefde...

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906