• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Agnes Stijnen

Ik vind veel dingen leuk om te doen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Agnes Stijnen: bloembindster, presentatrice en trainingsactrice

Waar lach en bewonder jij om?

Ik geef zelf lach-workshops en ik moet om veel dingen lachen. Maar vanuit mijn hart moet ik om onverwachte situaties lachen. Met humor kun je veel relativeren. Ik bewonder mensen met doorzettingsvermogen, vooral mensen die veel tegenslag kennen en dan toch een weg vinden om hun leven op te pakken. 

Wat geeft jouw rust?

Ik zeg altijd geef me een knopje waarmee ik alles uit kan zetten om tot rust te komen. Ik wil dan eigenlijk op een strand zitten op een rots en naar de zee kijken. Verder hou ik van heel veel soorten muziek en speel in een bandje. Wij spelen ‘ouwe-lullen’-muziek’ en ik hou ook van klassiek, house, pop. Een breed scala.

Welk goed doel spreekt jou aan?

Ik ondersteun liefst kleine doelen maar wel gekoppeld aan een ondersteunende organisatie, Ik ben vice-voorzitter van de Stichting Down Syndroom on Tour. De stichting ondersteunt paren die een kind verwachten met Down-syndroom. Gelijkheid betekent voor mij dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen ongeacht leeftijd, huidskleur, handicap, uiterlijk enz. 

Wat herinner jij je graag?

Een top herinnering is het huwelijk van onze oudste zoon. Ik heb veel mooie herinneringen. Ik weet zeker dat echte liefde bestaat omdat ik deze zelf ervaar, ik heb drie mannen, twee zonen, een echtgenoot en een schoondochter. Ik hoop dat iedereen in mijn omgeving gelukkig wordt en een gezond en lang leven heeft.

Waarin ben je teleurgesteld?

De maatschappij stelt mij teleur omdat als ik om me heen kijk, zie dat wij in een slechte wereld leven. Mensen gunnen elkaar vaak het licht in de ogen niet. Het onrecht in de wereld maakt mij kwaad. Ik zet hier wel een enorme kanttekening bij, Ik maak ook geregeld mee dat mensen zich belangeloos inzetten voor anderen. 

Ben je wel eens van mening veranderd?

Geregeld! Je bent nooit te oud om te leren en dus je mening bij te stellen. Als er iets op mijn pad komt dat me aanspreekt, sta ik daar voor open.

Hoe uit je je creativiteit?

Heel verschillend. Ik ben tegenwoordig buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en een van de voorwaarden is dat je met de mensen die trouwen een gesprek hebt en een ceremonie voorbereidt. Zo’n ceremonie bedenken vergt creativiteit. Van origine ben ik bloembindster en daar kan ik me ook in uitleven. 

Heeft het leven zin?

De zin van het leven is het zijn!

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906