• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Resi Coumans

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Resi Coumans, duizendpoot

Welke is een minder goede eigenschap en welke je beste?

Ik zou graag wat geduldiger willen zijn. Mijn beste eigenschap is dat ik me goed kan inleven in andere mensen. Verder probeer ik positief te zijn.

Ben je geworden wat je wilde worden?

Ja en nee. Ik heb eigenlijk altijd actrice willen worden. Ik heb zelfs toelatingsexamen voor de Toneelacademie willen doen. Maar ik was te jong en te ongeduldig om te wachten tot ik de juiste leeftijd had. Ik kwam mijn toenmalige echtgenoot tegen en het leven ging zoals het ging. Ik ben wel gaan acteren en doe alles wat ik graag wil doen. Ik heb op dit moment samen met mijn vriend Arthur een café, daarbij zing ik in een band. Ik acteer en ik bemoei me met de plaatselijke politiek. Binnenkort ga ik maandelijks een column doen voor L1 over van alles en nog wat.

Waar word jij verdrietig van?

Van onrecht. Als ik merk dat er dingen gebeuren met mensen waar ze niets aan kunnen doen.

Kun jij vergeven en vergeten?

Moeilijke vraag. Ik wil graag ‘ja’ zeggen maar als iemand met tot in mijn ziel raakt is het over en uit. Ik laat dat niet merken. Ik zeg zelf soms ook dingen die hard overkomen. Ik bedoel dat niet zo. Als het onbedoeld is van de ander, kan ik er wel over heen stappen.

Wat zou je doen met twee miljoen euro?

Oooh, eigenlijk is dat iets te weinig! Ik zou een appartement kopen in New York. Een half jaar daar wonen en een half jaar in Roermond. Ik ben drie keer in New York geweest en binnenkort ga ik weer. Ik weet niet waarom ik verliefd ben op deze stad ben maar het is echt mijn stad én op Roermond natuurlijk. Ik ben in Haelen geboren maar woon al 28 jaar in Roermond.

Is vriendschap belangrijk?

Je moet goed weten wie een vriend is en wie een goede kennis. Vaak worden mensen waar je een pilsje mee drinkt aan de bar beschouwt als een vriend. Ik denk altijd: stel er gebeurt iets met mij waar zou ik dan naar toe gaan (als mijn vriend niet beschikbaar zou zijn). Dan blijven maar weinig mensen over.

Heb je ergens spijt van?

Elke keuze is de goede op het moment dat je deze keuze maakt. Spijt hebben is zonde van de tijd. Als er over praten iets oplost, moet je dat doen.

Is er leven na de dood?

Dat denk ik niet. Ik geloof wel dat niets verdwijnt, dat er een kringloop is, een soort energie die niet weg gaat. Katholieken noemen dat de ziel. Ik voel soms de energie van mijn overleden vader.

Geloof je in echte liefde?

De liefde voor mijn kinderen is onvoorwaardelijk. Daarbij ben ik heel gelukkig in mijn relatie. Ik heb lang gedacht dat dit niet bestond. Je moet wel eerst lekker in je vel zitten en niet te veel van de ander verwachten.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906