• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Leanne Coumans

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Visagiste

Waar ben jij trots op?

Op de eerste plaats op mijn kinderen Frank en Rick. Ze wonen allebei samen met een leuk meisje en hebben een mooie baan. En ik ben ook trots op de zaak die we opgebouwd hebben.

Wat kan jou diep raken?

Een opmerking. Een positieve opmerking kan mij tot huilens toe bewegen. Bij een negatieve opmerking overweeg ik of er iets van waarheid in zit. Als ik dat niet vind, leg ik hem naast me neer. Als er wel iets in zit, blijft me dat een aantal dagen bij. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen respect voor elkaar heeft. Tegenwoordig mis ik dat wel bij mensen. Ik heb dat van thuis meegekregen. Maar het respect moet wel wederzijds zijn. Dat betekent ook vrijheid voor mij. Ik leef mijn eigen normen en waarden na en dat gun ik ook anderen. Ik heb niets met het roddelcircuit. Daarom vinden mensen mij wel eens vreemd.

Hoe beleef jij je creativiteit?

In mijn vak, visagiste en grimeuse. Eigenlijk alles wat met creativiteit op het gezicht te maken heeft. Ik ben altijd bezig met iets nieuws te bedenken. Als dat lukt heb ik het gevoel iets toegevoegd te hebben. Theater en musical spreken me heel erg aan. Ik zie het als een verlengde van mijn vak. Maar ik kan een mooi schilderij ook waarderen.

Hoe belangrijk is vriendschap voor jou?

Je denkt dat je heel veel vrienden hebt maar echte vrienden heb maar twee of drie. Daar kan ik mijn ei kwijt en ik krijg respons. Mijn motto is: vrijheid, blijheid. Ik ben zelf heel betrouwbaar en ik ben loyaal aan de mensen die dat verdienen. Dat zijn mijn beste eigenschappen. Ik kan niet zo goed vergeven. Het blijft toch in mijn achterhoofd zitten.

Bestaat echte liefde?

Er bestaan verschillende soorten liefde. De liefde voor je kinderen en de liefde voor bijvoorbeeld je partner. Liefde voor je partner begint met verliefdheid en alles voor deze persoon willen doen en het eindigt met een soort vriendschap gecombineerd met een soort liefde.

Wat is aan jou totaal niet besteed?

Merkkleding! Die kleding draag je meestal voor anderen. Ik kan best geld uitgeven aan mooie kleding maar ik ga niet andermans zakken spekken om maar te laten zien welke merken ik kan kopen. Ik zou wel een leuk, klein autootje voor mezelf willen hebben!

Is er leven na de dood?

Voor tachtig procent denk ik van niet en voor de rest hoop ik van wel. Mijn ouders zijn gestorven en soms denk ik te voelen dat ze bij me zijn. Maar misschien is het een kronkel in mijn hersenen. Als ik na mijn dood ook af en toe bij mijn kinderen zou kunnen zijn, is het voor mij goed.

Wat zou je nog willen meemaken?

Vliegen zonder vliegangst. In een vliegtuig moet ik de controle loslaten. Dat vind ik moeilijk. Het allerliefste zou ik wel weer eens echt uit de band willen springen, heel erg lachen... heel spontaan willen zijn. Niet denken aan de dag van morgen. Zoals toen ik jong was. Daar kon ik dagen op drijven, op dat gevoel!

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906