• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Marie-José Hannen

Ik heb al veel plannen uitgevoerd en ik wil nog mooie plannen verwezenlijken.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Alles kunner.

Welke karaktertrekken maken jou tot wie je bent?

Mijn creativiteit, behulpzaamheid, ik maak tijd voor iedereen, mijn goed humeur en optimistische aard. Onrechtvaardigheid maakt mij heel boos. Als mensen andere mensen afkraken ook!

Heb je inspiratiebronnen?

 Op de eerste plaats mijn moeder en mijn kinderen. Daarbij de natuur maar ook als ik door de straten van Roermond loop. Cultuur speelt een grote rol in mijn leven. Dat uit zich in museabezoek. Ik ben graag bezig met kunst en het bekijken van kunst. Het Cuypershuis en de Eci vind ik helemaal geweldig.

Waar ben je bang voor?

Bijvoorbeeld dat David, mijn zoon die 20 jaar geleden door een auto-ongeluk 24 uur per dag verzorging nodig heeft, ziek wordt. Ik ben ook bang om niet oud te worden en dat ik daardoor niet meer voor David en andere mensen kan zorgen. Maar deze angsten beheersen mij niet, ik lig er niet wakker van.

Welke beperkingen ken je?

“Ik voel me niet vrij omdat ik de zorg heb voor David. Ik kan daardoor niet doen wat ik wil. Daarbij kan ik financieel niet alles doen. Maar daar heeft bijna iedereen mee te maken. Ik heb in mijn leven gelukkig veel moois gezien. Bijvoorbeeld toen ik ’s avonds met de auto door Marokko reed een dorpje in reed in een schitterend licht. Een hele mooie herinnering. Mijn werk is heel belangrijk voor mij. Ik ga daar huppelend naar toe. Net zo belangrijk is mijn werk als mantelzorger voor mijn zoon. Verder ben ik thuis creatief bezig met het maken van voornamelijk lampen. Interieurs zijn mijn grote passie.

Hoe kom je tot rust?

Als ik aan mijn eetkamertafel zit met een goed boek en een glas witte wijn. Ik kook heel graag voor andere mensen maar daar heb ik de laatste jaren weinig tijd voor. Toevallig dacht ik er vorige week aan om weer eens een kookboek te schrijven. 

Waarover wil je controle houden?

Ik wil zelf mijn huis netjes houden. Dat geef ik niet gemakkelijk uit handen. Ik ben helemaal niet zo keurig, ik moet bijvoorbeeld nodig stofzuigen en dat komt er niet van.

Welke plannen heb je?

Een kookboek schrijven dus... en nog eens een eigen zaak beginnen. Ik wil en kan niet ophouden met werken als ik 65 jaar ben. Alleen van AOW kan ik niet leven. Ik denk aan een interieurwinkel. Hoogstwaarschijnlijk in gebruikte artikelen en zelfgemaakte spullen. Verder wil ik graag trouwen maar nooit meer samen wonen....

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906