• JEUGD

Demi en Dannie

Wij zijn DO-HO vriendinnen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Allebei 11 jaar. Verheugen zich op DO-HO.

Demi: Ik doe al jaren mee aan het kindervakantiewerk bij DO-HO (Donderberg-Hoogvonderen) en ik vind het altijd kei gezellig. Het duurt een week en dit jaar is dat van 18 tot en met 22 augustus. Dat is de laatste week van de schoolvakantie. Mijn vriendinnen doen er ook aan mee, dat spreken we samen af. Eigenlijk vind ik alles leuk aan DO-HO. De meeste kinderen ken ik omdat ze bij ons in de buurt wonen. Omdat ik al meerdere jaren mee doe, ken ik de begeleiders ook. We nemen iedere dag zelf een tussendoortje aan eten mee en we krijgen bij DO-HO vaak fruit of iets anders. Als het slecht weer is blijven we gewoon in de grote tent en dat is ook heel leuk. De tent staat op het gras bij Kloosterhof in Asenray. Daar slapen we ook een nacht allemaal samen. Om tien uur ‘s avonds maken we een tocht door het donkere bos. We hebben wel zaklampen maar vaak moeten die uit! Dit is voor mij het laatste jaar dat ik mee mag doen. Ik zit nu op BC De Brink en ik ga volgend schooljaar naar de middelbare school. Ik heb gekozen voor Broekhin. Ik ben op verschillende open dagen van middelbare scholen geweest en ik vond Broekhin het leukste. 

Dannie: Ik doe al mee vanaf mijn vierde jaar. Ik mag dit jaar en volgend jaar nog mee doen en dan ben ik er te oud voor. Vroeger was er altijd een thema maar dat is nu niet meer zo. We gaan vaak naar het bos. Dan worden we verdeeld in groepjes en doen we allerlei spellen. Ook sporten we soms, rennen bijvoorbeeld. De laatste dag gaan we met een bus naar een verrassingsplek. Vorig jaar was dat de Valkenier. Waar we dit jaar naar toe gaan is nog geheim. De kinderen worden iedere dag verdeeld over acht groepen. Meestal bestaat een groep uit tien tot twaalf kinderen. We mogen zelf aangeven bij welke vrienden of vriendinnen je in de groep wilt. Mijn moeder heeft vorig jaar gevraagd of ik bij mijn vriendin in de groep mocht en dat mocht. Ik sta ‘s morgens om zeven uur op en om acht uur begint het tot ongeveer 16.00 uur. Ieder jaar blijven we een nacht op het kamp. We slapen dan in de grote tent. De jongens slapen gescheiden van de meisjes. Maar we slapen dan niet heel veel. Wij gaan dit jaar niet op vakantie met het gezin maar ik amuseer me thuis ook goed. Ik zit op de Vincent van Goghschool en ik ga volgend schooljaar naar de achtste groep. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906