• GOED DOEL

Webbyrinth

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Twan Geelen (46) is tegelzetter van beroep maar daarnaast is hij ook ontwikkelaar van ideeën. En ideeën heeft hij genoeg. Hij wil mensen die het niet zo goed hebben als hijzelf daarin mee laten delen. Hoe doet hij dat?

Wat heb je ‘uitgevonden’?

Twan: “Ongeveer drie jaar geleden kreeg ik een idee om een cijferpuzzel te maken waarin alle segmenten dezelfde uitkomst hebben. Begonnen is het idee als puzzel voor in de krant en het is uiteindelijk een app geworden. Ik heb veel moeten uit proberen. In eerste instantie was het een vierkantje. Dat werkte niet. Het werd een zeskant en toen klopte het aan alle kanten. Er ontstonden verschillende moeilijkheidsgraden doordat het zeskant vergroot kan worden naar drie, vier of vijf ringen. Ook kan optellen en aftrekken toegevoegd worden. In de toekomst is het de bedoeling om ook vermenigvuldigen en delen toe te passen en uiteindelijk komt “the battle” waarbij mensen tegen elkaar kunnen puzzelen en chatten .”

Heb je een apart bedrijf waar je dit hebt ondergebracht?

“Ja, het spel is bij een apart bedrijf ondergebracht. Over de naam Webbyrinth hebben we dagen gedacht. Het moest uniek zijn en de naam mocht nog niet geclaimd zijn want Webbyrinth is nu geregistreerd als merk en beeldmerk.”

Waarom is het een app geworden?

“Ik ben benaderd door een bedrijf omdat ze interesse hadden. Het klikte meteen en er ontstond een explosie van ideëen. In zeven weken tijd is van mijn puzzel een app gebouwd. Dat hebben we met diverse mensen samen gedaan. Maar de basisgedachte is van mij.

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Het is een stukje creatitviteit dat in me zit. Ik heb ook al lettermatch en cijfermatch bedacht. Een van deze twee puzzels staat iedere week in een dagblad. Daar is een programmaatje voor gemaakt op de computer. Ik hoef daar dus niets meer aan te doen. Zelf ben ik helemaal geen puzzelaar. Ik heb nog nooit een sudoku of kruiswoordpuzzel opgelost. Het idee voor de Webbyrinth is uit het niets ontstaan.”

Voor wie is de app geschikt?

“ Voor alle leeftijden omdat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn. Kinderen leren heel goed rekenen. Trouwens volwassenen ook!”

Wat heeft het goede doel met jouw app te maken?

“Ik wilde graag dat de app klaar was voor het Serious Request omdat ik een gedeelte van de opbrengst voor dit goede doel wilde bestemmen. Het is gelukt om de app op tijd klaar te hebben. Op dinsdag 20 december zijn we naar Het Glazen Huis in Leiden gegaan om de puzzel te lanceren. We hebben 2500 flyers laten maken die we uitgedeeld hebben om de mensen over te halen om het spel te downloaden en daardoor het doel te steunen. De downloads die we dinsdag binnen gehaald hebben, gaan volledig naar ‘de moeders in oorlogsgebieden’ Het thema van dit jaar. Het spel downloaden kost € 1,79. De opbrengst is nog niet bekend maar wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt op de website webbyrinth.com.”

Hoe gaat het verder?

“Ik hoop dat de puzzel vaak gedownload wordt. De prijs blijft dezelfde met het verdiende geld word Webbyrinth app doorontwikkeld. Natuurlijk reserveer ik opbrengsten weer voor goede doelen zoals het Kindervakantiewerk in Herten. Dat draag ik een warm hart toe. Ik zit ook in de werkgroep van de organisatie. Ik wil met een gedeelte van de opbrengst van de app anderen laten meeprofiteren.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906