• GOED DOEL

Mary Schilders

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Mary Schilders (73) bruist van energie en haar dagen zijn gevuld met vrijwilligerswerk voor senioren op allerlei gebied. Zij brengt aardig wat  tijd door in ’t Paradies. Mary houdt dit werk nog lang niet voor gezien omdat ze het met heel veel plezier doet.

Welk vrijwilligerswerk doet u precies?

Mary: ”Ik deed al vrijwilligerswerk voordat ik in de VUT ging. Ik begon bij het Service Gilde in Roermond als bestuurslid en ik ben hier tevens penningmeester. Daarnaast ben ik voorzitter van Alzheimer Midden-Limburg. Ik ben met ’t Paradies in aanraking gekomen vanaf dat het gebouwd werd. In het begin een korte tijd als gastvrouw. Daarna heb ik mij met een groepje ingezet voor lezingen die in ‘t Paradies gegeven worden. Sinds januari van dit jaar organiseren wij met een groepje de activiteiten in ’t Paradies, waar ik de coördinatie doe. Tevens ben ik lid van de Seniorenraad om de contacten in de wijk (de binnenstad) te onderhouden.”

Noem enkele activiteiten?

“De activiteiten bij ’t Paradies nemen heel wat tijd in beslag, maar wat leuk is om te doen. Het werken met en voor senioren is heel belangrijk. Niet iedere senior heeft een verleden waarin hij of zij zich kon ontwikkelen. Voor deze mensen is het fijn als ze alsnog hun kennis kunnen uitbreiden. Daarom spreekt het me heel erg aan om bijvoorbeeld lezingen over allerlei onderwerpen te mogen organiseren in ’t Paradies. We hebben een werkgroep ‘Cultuur en Ontmoeting’ en we organiseren iedere maand een lezing. Er zijn diverse onderwerpen aan bod gekomen zoals de lezing over ‘Ik Spoor’ met betrekking tot de veranderingen en de mogelijkheden van reizen met de NS, Veolia en andere reismogelijkheden. Een lezing van een huisarts over voeding en wat voeding doet. Op dinsdag 23 oktober is er ’s morgens van 10.00-12.00 uur een lezing door Cees Hoes over Vietnam, niet over de oorlog, maar over de schoonheid van het land. Op woensdag 31 oktober zal Rob Huver een lezing geven over de Amerikaanse verkiezingen. Hij is een Amerika kenner en is jongstlede nog in Amerika geweest en heeft ook gezien hoe deze gebeurtenissen verlopen. Op dinsdag 13 november ’s middags van 14.00-16.00 uur zal er een lezing zijn door Coen Thevissen over de afbraak van de Beatrixmijn. Deze lezing organiseren wij in samenwerking met Seniorenvereniging Roer. Deze lezingen zijn gratis te bezoeken.”

Wat is er nog meer te doen?

“Wij hopen in oktober nog een cursus op te starten ‘Historie van de Kunst’ door Jan Thomassen. De kosten van deze cursus van vier bijeenkomsten bedragen 35 euro p.p. Aanmelden voor de cursussen is mogelijk  bij de receptie en daar kunnen mensen een formulier invullen en afgeven. Als er nog vragen zijn, kan men mij op volgend telefoonnummer bereiken: 0475-520823. Voor de lezingen is het niet nodig om zich aan te melden. Ik ben eigenlijk dagelijks in ’t Paradies. Ik zie in ’t Paradies heel veel mensen die graag komen. Zij vinden er een stukje gezelligheid, doen nieuwe contacten op, maken even een praatje met elkaar. Ik heb daar zelf ook veel mensen leren kennen. Zolang ik dit kan doen, blijf ik het doen. Ik hoop dus nog heel lang.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906