• GOED DOEL

Anke Drijkoningen en Marian Hekker

Het sociale element speelt een grote rol bij de restaurants die mee doen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Anke Drijkoningen (56) en Marian Hekker (64) waren van mening dat het een goed idee zou zijn om senioren samen aan tafel in een restaurant plaats te laten nemen voor een zacht prijsje. Ze zochten en vonden restaurants die het idee omarmden, de senioren kunnen zich aanmelden!

Waar komt het idee vandaan?

Anke: “Het idee is ongeveer een jaar geleden ontstaan in Roggel. Senioren gaan maandelijks een keer uit eten in diverse horecagelegenheden voor tien euro voor een drie gangen menu. De senioren betreffen alleenstaande 70 plussers. Op een gegeven moment las ik over dit idee in de krant en ik was meteen enthousiast. Ik dacht dat dit ook iets voor Roermond zou zijn. Volgens mij zou het een positieve stimulans zijn in deze moeilijke tijd.”

Hoe kreeg het idee een vervolg?

Anke: “Ik wilde me hiervoor inzetten maar niet alleen. Marian en ik vormen een fijn team en we zijn goed op elkaar ingespeeld. We kennen elkaar al heel lang. We hebben restaurants benaderd, heel belangrijk, maar ook ondersteuning gekregen in de vorm van een klein subsidiepotje vanuit de Seniorenraad. Op alle fronten werd heel positief gereageerd op het initiatief.”

Voor wie is het project bedoeld?

Marian: “Voor alleenstaande senioren in Roermond van 70 +. Geïnteresseerden geven tevens aan of men een dieet volgt en of ze als hoofdgerecht vlees of vis prefereren. Het betreft een driegangenmenu voor tien euro exclusief de drank. Dit aanbod is voor iedereen haalbaar om eens te doen. Wij willen een zo breed mogelijk publiek bereiken. Gedurende een week (28 december en 3 en 4 januari) kunnen senioren zich aanmelden bij de receptie van ’t Paradies. Voor meer informatie bel Anke/ Marian: 0475-41451047”

Vertel iets over de aangesloten restaurants?

Marian: “Het betreft restaurants op diverse locaties maar ook op variëteit. Ze onderscheiden zich zeer van elkaar. Op dit moment hebben zich al zeven restaurants aangesloten. Een aantal zaken willen even afwachten hoe het project aanslaat. Ze staan als het ware ‘in de wacht’.”
Anke: “De kern van de zaak is dat er samen gegeten wordt. Dat is wel zo gezellig. Daarbij ook nog in een restaurant wat al een feestelijk tintje heeft. Het ‘samen eten’ heeft altijd plaats op iedere tweede woensdag van de maand tussen 12.00 en 14.30 uur. De reacties van de restaurants waren heel warm en enthousiast. De verrassing tijdens het dessert vormt de loting waarbij een persoon de maaltijd gratis krijgt aangeboden. Gezelligheid is het belangrijkste element. Voor de restaurants is de beste reclame, mond op mond reclame.”

Hoeveel senioren kunnen mee eten?

Marian: “Tot het betreffende restaurant vol is. De senioren hebben maar kort tijd om zich aan te melden. Op de seniorenpagina in De Trompetter kan men een en ander ook nog na lezen. De aankondiging staat daar maandelijks op en ook welk restaurant we bezoeken.”
Anke: “We hebben een leuk team van acht vrijwilligers die steeds mee gaan om hand en spandiensten te verlenen aan senioren die dat nodig hebben.”

Zou het idee navolging moeten krijgen?

Marjan: ”Ik had bezoek van een kennis uit Harlingen en ons project kwam ter sprake. Het idee werd meteen opgepakt en daar komt nu ook een ’Samen uit eten’. Op die manier is het net een olievlek die uitbreidt. Dat is helemaal de bedoeling.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906