• ROERMONDSE VROUWEN

Je hebt ze in alle soorten. Vrouwen. Maar één eigenschap hebben ze allemaal, ze zijn allemaal uniek in hun soort. Hun persoonlijkheid is de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Aan de hand van enkele indringende levensvragen leren we bijzondere Roermondse vrouwen een beetje beter kennen.

Mariet Hoogers

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Mariet Hoogers (59) is onderwijzeres in het speciaal onderwijs en musicus.

Wat betekent gelijkheid en vrijheid voor jou?

Dat mensen met elkaar omgaan zoals je zelf ook behandeld, gewaardeerd en geaccepteerd wilt worden. Ik werk in het speciaal onderwijs en daar haal ik veel voldoening uit. Ik geniet iedere dag van de omgang met de kinderen en van hun ontwikkeling. Vrijheid is voor mij mezelf zijn, mijn hart volgen, mezelf niet verloochenen. Verder in mijn eigen levensenergie en kracht staan. Dat houdt in dat ik mijn passie en levensdoel volg.

Wat durf je niet?

Ik durf eigenlijk alles. Ik ben wel altijd voorzichtig en oriënteer me eerst goed voor ik aan iets begin. Sta ik eenmaal achter een idee, waag ik de sprong.

Waar huil je om?

Ik heb mijn hele leven opleidingen gevolgd in het alternatieve vlak. Ik heb alle mogelijke therapeutische diploma’s. Dus ik heb veel en diep nagedacht over mijn leven. Ik kan niet mee huilen met het verdriet van anderen maar ik weet wel precies welk stuk eigen verdriet ik heb verdrongen. Stukken waar ik nog eens naar moet kijken. Als therapeut moet je je eigen ‘heelheid’ creëren. Het verleden heeft altijd invloed op het heden. Ik kom helaas veel mensen tegen die alleen aan hun eigenbelang denken en ik heb een afkeer van onbetrouwbare en oneerlijke mensen.

Beschrijf jezelf in drie zinnen?

Enthousiast, positief en liefdevol. Daar heb ik maar drie woorden voor nodig.

Is er leven na de dood?

Naar mijn idee zeer zeker! Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Dat kan ik helaas niet bewijzen maar ik heb persoonlijk ervaringen dat ik energieën en informatie ontvang van mensen die overgegaan zijn naar een andere dimensie. Volgens mij heeft het leven zeer zeker zin omdat mijn energie op deze aardbol aanwezig is geweest. Al is het alleen maar voor mijn kinderen, voor mijn werk en voor mijn muziek. Niet iedereen heeft deze kracht. Sommige mensen vluchten in depressie, drank en drugs. Anderen vinden de kracht om weer uit de put te komen.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Ik kijk heel positief naar de toekomst. Ik ben van plan om in mijn vrije tijd heel veel muziek te gaan maken. Ik werk nu samen met Makiko, een Japanse vriendin en met Oskar, een vriend. Wij zingen driestemming en begeleiden ons zelf op diverse instrumenten. Ik heb een gedegen muzikale opleiding gehad op het conservatorium. Ik bewonder niemand speciaal maar zie wel dingen in een ander die ik ook zou willen doen of kunnen. 

Het een of het ander

Een groot feest of een intiem feest?
Een intiem feest

Vrienden of familie?
Vrienden

Tuin of balkon?
Tuin

Bergen of strand?
Strand

Dorp of stad?
Stad

Joggingpak of avondjurk?
Avondjurk

Bioscoop of schouwburg?
Schouwburg

Restaurant of eetcafé?
Restaurant

Kat of hond?
Kat

Trouwen of samenwonen?
Samenwonen

Werk of liefde?
Liefde

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906